Vedum varsler kamp mot nye EU-planer

- Det norske arbeidsmarkedet fungerer i hovedsak meget bra, og det er ingen grunn til at vi skal gi fra oss kontrollen over det, sier han til Klassekampen.

Klar for kamp: Vedum mener regjeringen allerede nå må begynne å forberede seg på å si nei til det nye EU-byrået. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Klar for kamp: Vedum mener regjeringen allerede nå må begynne å forberede seg på å si nei til det nye EU-byrået. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For to uker siden lanserte EU-kommisjonen planer om et eget arbeidsmarkedsbyrå. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener forslaget bør bli møtt med veto i EØS.

- Trepartsmodellen og samarbeidet i arbeidslivet er kjernen av norsk politikk. Arbeidsmarkedspolitikken er kronjuvelen vår. Dette handler om arbeidsmarkedet for deg og meg, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum om EU-kommisjonens planer om et arbeidsmarkedsbyrå til Klassekampen mandag.

Hovedoppgavene

Det nye arbeidsmarkedsbyrået skal stå klart allerede neste år, og planene har blitt møtt med kritikk i våre naboland, skriver avisen. Flere partier og arbeidslivsorganisasjoner mener byrået vil være en inngripen i den nasjonale selvbestemmelsen.

Byrået skal ha tre hovedoppgaver:

Sørge for informasjon om de ulike landenes arbeidsmarkeder blir tilgjengelig i hele EU, samt sørge for samarbeid mellom medlemslandenes myndigheter. I tillegg skal byrået avgjøre uenigheter mellom medlemslandene eller ved andre grensekryssende konflikter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer