Dagbladets kilder:

Vedum vil forlate regjeringsforhandlinger

Etter det Dagbladet erfarer er slagplanen i Senterpartiet krystallklar: Dersom Jonas Gahr Støre krever en regjering som inkluderer SV, forlater Trygve Slagsvold Vedum forhandlingsbordet. Da lar Vedum heller Støre regjere alene.

I SKVIS: Dagbladet er kjent med at Trygve Slagsvold Vedum mener alvor - han skal ikke sitte i regjering med SV og Audun Lysbakken etter valget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I SKVIS: Dagbladet er kjent med at Trygve Slagsvold Vedum mener alvor - han skal ikke sitte i regjering med SV og Audun Lysbakken etter valget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en situasjon der Ap inviterer SV med i regjeringsforhandlinger etter valget vil Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sette hardt mot hardt, ifølge Dagbladets kilder.

Hvis Ap krever den gamle rødgrønne koalisjonen vil Sp-lederen rett og slett forlate forhandlingene, blir Dagbladet fortalt.

Det rødgrønne prosjektet Jonas Gahr Støre forsøker å gjenopplive er dermed dødfødt, blir Dagbladet fortalt etter samtaler med flere sentrale Senterparti-politikere og rådgivere.

Regjeringsalternativer

Drøye tre måneder før valget tilsier alle målinger at det blir et regjeringsskifte, men det er fortsatt usikkert hvilken regjering folket vil få.

  • Arbeiderpartiet ønsker en regjering - som helst har flertall - med Senterpartiet og SV med Jonas Gahr Støre som statsminister.
  • Senterpartiet ønsker en regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Hvem som blir statsminister - Støre eller Vedum - vil bli avgjort av valgresultatet.
  • SV går til valg på samarbeid med Ap, Sp, MDG og Rødt og har vedtatt at de ikke vil støtte en regjering med bare Ap og Sp.

I Senterpartiet trekkes det også fram at SV har vedtatt at et eventuelt forhandlingsresultat etter valget som legges fram for uravstemning i partiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer