Dagbladets kilder:

Vedum vil forlate regjeringsforhandlinger

Etter det Dagbladet erfarer er slagplanen i Senterpartiet krystallklar: Dersom Jonas Gahr Støre krever en regjering som inkluderer SV, forlater Trygve Slagsvold Vedum forhandlingsbordet. Da lar Vedum heller Støre regjere alene.

I SKVIS: Dagbladet er kjent med at Trygve Slagsvold Vedum mener alvor - han skal ikke sitte i regjering med SV og Audun Lysbakken etter valget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I SKVIS: Dagbladet er kjent med at Trygve Slagsvold Vedum mener alvor - han skal ikke sitte i regjering med SV og Audun Lysbakken etter valget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en situasjon der Ap inviterer SV med i regjeringsforhandlinger etter valget vil Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sette hardt mot hardt, ifølge Dagbladets kilder.

Hvis Ap krever den gamle rødgrønne koalisjonen vil Sp-lederen rett og slett forlate forhandlingene, blir Dagbladet fortalt.

Det rødgrønne prosjektet Jonas Gahr Støre forsøker å gjenopplive er dermed dødfødt, blir Dagbladet fortalt etter samtaler med flere sentrale Senterparti-politikere og rådgivere.

Regjeringsalternativer

Drøye tre måneder før valget tilsier alle målinger at det blir et regjeringsskifte, men det er fortsatt usikkert hvilken regjering folket vil få.

  • Arbeiderpartiet ønsker en regjering - som helst har flertall - med Senterpartiet og SV med Jonas Gahr Støre som statsminister.
  • Senterpartiet ønsker en regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Hvem som blir statsminister - Støre eller Vedum - vil bli avgjort av valgresultatet.
  • SV går til valg på samarbeid med Ap, Sp, MDG og Rødt og har vedtatt at de ikke vil støtte en regjering med bare Ap og Sp.

I Senterpartiet trekkes det også fram at SV har vedtatt at et eventuelt forhandlingsresultat etter valget som legges fram for uravstemning i partiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.