Vedum vil skru på FM-nettet og får støtte fra Frp: - Alt er mulig

Utstyr er sendt til Afrika og kostnadene er uante: Likevel vil heller ikke Frp gi opp kampen om FM-nettet. Partiet møter motstand fra regjeringskompisene i Høyre.

FM-BEGEISTRINGEN DABBER IKKE AV: Morten Wold mener DAB er annengangs teknologi. Frp-politikeren sier han hører mye mindre på NRK nå som DAB er innført.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FM-BEGEISTRINGEN DABBER IKKE AV: Morten Wold mener DAB er annengangs teknologi. Frp-politikeren sier han hører mye mindre på NRK nå som DAB er innført. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag forteller Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum at han vil slå på FM-nettet igjen:

- Vi på Stortinget må i alle fall ta ei ny runde og se på kostnadene ved å igjen ha FM sendinger, sier Vedum.

Som Dagbladet meldte torsdag, har norske radiokanaler mistet 309 000 lyttere på ett år. På to år har 400 000 lyttere forsvunnet. Vedum er bekymret for både lyttertallene og for at DAB-nettet svekker beredskapen i Norge.

Morten Wold, mediepolitisk talsperson i Frp, ønsker Sp-lederen velkommen etter.

Regjeringspartiet Frp har landsmøtevedtak som sier at landets lokalradioer skal få fortsette å sende på FM-nettet, også etter 2022. Frp var også, som eneste parti, mot innføringen av DAB i 2011.

- Det er bare synd Vedum ikke støttet oss i Frp da slaget om DAB faktisk sto. Det er bare Frp som fra dag én har kjempet mot innføringen av DAB. Det lukter litt velgerjakt fra Vedum nå, sier Wold til Dagbladet.

- Ikke alene i regjering...

Partipolitisk kjekling til side: Wold kan love Vedum støtte i Stortinget dersom det kommer et forslag om å vurdere å skru på et nasjonalt FM-nett igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer