Vedums skattebombe: – Staten er stor nok

Senterpartiet legger seg godt under Høyre-regjeringens skatte- og avgiftsnivå for 2021. Målet for de neste fire åra er at vanlige folk skal betale mindre inn til staten – som er blitt mer enn stor nok, ifølge Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

HØYT NOK: Staten Norge er stor nok og skatte- og avgiftsnivået bør ned, melder Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum. Her sitter han på forværelset til stortingskontoret med Senterpartiets alternative budsjett «HELE NORGE» liggende på bordet foran seg. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
HØYT NOK: Staten Norge er stor nok og skatte- og avgiftsnivået bør ned, melder Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum. Her sitter han på forværelset til stortingskontoret med Senterpartiets alternative budsjett «HELE NORGE» liggende på bordet foran seg. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Det er helt misforstått at venstresiden skal være for mer skatt. Det var ikke som om Martin Tranmæl gikk under paroler om «Høyere avgifter til folket», sier Trygve Slagsvold Vedum, som helt avblåser snakket om at skatter og avgifter vil øke hvis han er så heldig å få velgernes tillit neste år.

– Vår grunnholdning er at skatter og avgifter er en utgift for folk. Vi vil gjøre den utgiften minst mulig for folk og næringsliv. Staten er blitt mer enn stor nok, fortsetter han.

Senterparti-lederen er endelig klar til å legge fram partiets alternative budsjett for 2021 helt opp mot fristen finanskomiteen har satt.

Mens andre partier har lagt fram sine alternativer for lengst og regjeringspartiene og Fremskrittspartiet forhandler, har Vedum og de andre Sp-toppene reist lang og strand rundt og snakket med folk.

Mindre skatt enn Erna

Tilbakemeldingen fra folket er klokkeklar: Dette er ikke tidspunktet til å øke skattetrykket i Norge. I stedet leverer Vedum et realt skattesjokk til regjeringspartiene – og venstresiden.

I 2021 foreslår Senterpartiet at staten skal ta inn 2,75 milliarder mindre i skatter og avgifter enn det regjeringen med statsminister Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner fra Høyre ønsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer