Veerender ble feilaktig hengt ut som Paris-terrorist

Nå frykter han for livet.

MANIPULERT: Veerender Jubbals uskyldige Ipad-selfie ble manipulert med en koran og bombebelte. Bildet gikk viralt, og han ble framstilt som Paris-terrorist på forsida av ei spansk avis.
MANIPULERT: Veerender Jubbals uskyldige Ipad-selfie ble manipulert med en koran og bombebelte. Bildet gikk viralt, og han ble framstilt som Paris-terrorist på forsida av ei spansk avis.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter Paris-terroren fredag har et bilde av en mann med bombevest og en koran blitt spredd i sosiale medier og publisert av flere store medier, og han er blitt utpekt som en av terroristene.

Men anklagene er fullstendig grunnløse. Noen har tatt kanadieren Veerender Jabbals uskyldige selfie der han står med en Ipad, og manipulert den, skriver CBS News.


Veerender er heller ikke muslim, men tilhører sikhene, kjennetegnet ved sin dastar (turban).

- La oss starte med det grunnleggende her. Jeg har aldri vært i Paris. Jeg er en sikh-fyr med turban. Bor i Canada, skriver han på Twitter.

Alvorlig Manipulasjonen har fått alvorlige følger for frilansjournalisten, som er blitt bombardert av meldinger. Han har gjentatte ganger tilbakevist påstandene.

- Bildet er falskt, og jeg er ikke på noen måte tilknyttet terrorisme, understreker han i en erklæring.


Den spanske avisa La Razón blant mediene som har viderebrakt det falske bildet. På forsida utpekte de ham som terroristen som er mistenkt for å ha tatt seg til Frankrike via Hellas.

Avisa har nå unnskyldt seg. Veerender mener det ikke er tilstrekkelig for å bøte på skaden hans person har tatt av publiseringen, og vurderer å gå til søksmål.

- Onlineterrorisme Kanadieren peker på at «millioner av mennesker» har sett det manipulerte bildet og antar at han har tilknytning til Den islamske stat (IS). Han mener det setter hans sikkerhet i fare.


Det vites ikke hvem som har manipulert bildet av Veerender, men han mistenker at det kan være spillentusiaster som er sinte på ham etter hans dekning av det såkalte Gamergate - anonym seksuell trakassering av kvinner i spillmiljøet.

- Gamere er absolutt søppel, som jeg har sagt i et helt år, skriver han.

Flere har postet støtteerklæringer til den ulykkelige kanadieren.

- Å framstille Veerender Jubbal som terrorist setter livet hans i fare og ødelegger ryktet hans. Dette er onlineterrorisme, skriver Amy Stephen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram