Veganer dømt for oppfordring til terror etter å ha uttalt at terror­drept slakter fortjente å dø

En veganer er dømt for oppfordring til terror etter å ha skrevet på Facebook at en slakter fikk som fortjent da han ble drept i terrorangrepet i Sør-Frankrike.

Foto: Pascal Pavani/AFP/NTB Scanpix
Foto: Pascal Pavani/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Så ja, dere er sjokkert over at en morder er blitt drept av en terrorist. Ikke jeg. Jeg har null medfølelse for ham. Rettferdighet har funnet sted, skrev veganeren, som også er dyreaktivist og produsent av vegan-ost, under navnet Myriam, i et innlegg på Facebook.

Fransk politi fant meldingen på Facebook mandag kveld. Torsdag ble hun i en domstol i Saint-Gaudens sørvest i Frankrike dømt til sju måneders betinget fengsel for å ha oppfordret til terrorisme. Den uvanlige saken er et resultat av Frankrikes nye strenge antiterrorlovverk.

Facebook-meldingen førte til oppstyr i debatten hun deltok i på Facebook og hun slettet senere innlegget, uten at det var noen formildende omstendighet for påtalemyndigheten.

– Jeg har forståelse for at du kan være glad i dyr og forsvare dyr, men ikke når det går så langt at du hater mennesker, sa advokat Franck Alberti, som står nær den drepte slakterens familie, i en kommentar til avisen Le Parisien.

Slakteren Christian Medves (49) var en av de fire som ble drept i angrepene i Carcassonne og Trèbes 23. mars. Gjerningsmannen ble drept av politiet etter en tre timer lang gisselaksjon. Ekstremistgruppen IS hevder å stå bak angrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer