Veganer-foreldre siktet for omsorgssvikt etter at 14 måneder gammel underernært gutt døde

Trodde ikke på medisiner.

DØDE PÅ SYKEHUS:  Den lille gutten døde på sykehuset i Calgary. Foto: Wikimedia
DØDE PÅ SYKEHUS: Den lille gutten døde på sykehuset i Calgary. Foto: Wikimedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den lille guttens foreldre trodde ikke på medisin, og ba heller når sønnen ble syk, ifølge kanadiske medier.

- Det er ingenting som tyder på at gutten noen gang var hos lege. Han ble heller ikke født på sykehus, sier politisjef Doug Andrews, ifølge kanadiske National Post.

Responderte ikke på medisin Etter å ha blitt oppfordret av bekymrede familiemedlemmer til å ta med seg den lille gutten på sykehus i november, ble gutten lagt inn.

Han døde på sykehuset i Calgary i Alberta, Canada.

Guttens foreldre har to andre barn, som begge er tatt hånd om av lokalt barnevern. Foreldrene deres er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge for å ikke å ha klart å gi gutten det han trengte for å overleve.

Barnet led av stafylokokkinfeksjon som ble forverret av underernæring. Det gikk så langt at gutten ikke lenger kunne behandles for bakterieinfeksjonen, ifølge National Post.

Hadde gutten vært frisk da han kom inn, ville antibiotika trolig ha reddet ham.

- På tross av religion har foreldre og foresatte en plikt til å gi barn nødvendighetene i livet. Det innebærer omsorg, medisinsk oppfølging, mat og ly. Gjør de ikke det, kan konsekvensene bli store. Foreldre og foresatte kan bli straffet for sine gjerninger, sier han.

Vegan Ifølge kanadiske medier fulgte guttens foreldre en svært streng vegandiett. Følger man et vegansk kosthold spiser man ikke kjøtt, egg, meieriprodukter, honning eller andre matvarer av animalsk opprinnelse, ifølge Wikipedia.

- Vi tror familien fulgte en streng diett basert på troen sin, sier politisjef Andrews.

Foreldrene skal ha vært en del av et kristent, protestantisk kirkesamfunn i Canada, kjent som Syvendedags Adventistsamfunnet. Ifølge Discovey News er en del av troen å holde seg til sunn diett, gjerne vegetardiett, ikke røyke, unngå uren mat, som gris. Kirka sier ikke at man skal være veganer. Ifølge Calcary Sun er mer enn 60 prosent av adventistene vegetarianere.

Veganere unngår også å benytte dyreprodukter som lær, pels, ull, silke og lignende, så langt det er praktisk mulig, ifølge nettsiden.

Politiet startet etterforskning i saken etter at gutten døde. Det tok imidlertid et par uker før foreldrene ble pågrepet tidligere i desember.

Det er ikke kjent hvordan de to stiller seg til siktelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer