Vegar Kim mistet livet på 30-årsdagen

Frontkollisjonen på E6 ble den mørkeste dagen på 92 år.

TO OMKOM: To sjåfører omkom i en frontkollisjon mellom to vogntog på E6 ved Snåsa i Trøndelag søndag formiddag. Foto: Lars Lilleby Macedo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen sjåfører eller andre ansatte hadde mistet livet på jobb de 92 årene Kristensen Transport har vært i drift.

Langtransportsjåførene i staben på 70 ansatte kjører fire millioner kilometer i året. Det tilsvarer mer enn 1 500 ganger Norge på langs fra Nordkapp til Lindesnes.

I går skjedde den første dødsulykken.

Vegar Kim Osen omkom på sin egen 30-årsdag bak rattet på vogntoget med matvarer på vei fra Trondheim til Brønnøysund.

Også sjåføren på motgående vogntog, en polsk mann i 40-årene, mistet livet i en voldsom kollisjon på islagt og sørpete veibane på E6 ved Hammer i Snåsa noen minutter etter 10.30 søndag.

- Vegard Kim feiret 30-årsdagen lørdag med familie og venner, en dag før tiden. Søndag startet turnusuke i sjåførjobben. Det er ufattelig det som har skjedd, sier daglig leder Oddbjørn Kristensen i den tradisjonsrike transportbedriften i Namsos til Dagbladet.

Kondolanser fra hele landet

Han er overrasket over den store mengden med kondolanser som har strømmet inn fra hele landet. Det er eneste lyspunktet en mørk mandag.

Tilbake er Vegar Kim Osens samboer og barn.

- Jeg har snakket med henne og med hans far i dag. Det virket i det minste som de satte pris på en å snakke med, sier daglig leder omtenksomt.

Han roser krisestaben i Steinkjer kommune som grep fatt i tragedien samme dag. Tre personer dro hjem til samboeren og familien.

Selv satt Oddbjørn Kristensen og tre andre i adminuistrasjonen i telefonen i hele går - og hele mandagen.

Snakket med alle ansatte

- Våre ansatte er på veien over hele landet, flest på strekningen mellom Østlandet og Bodø. Vi har fått pratet med alle om det som skjedde, og tilbudt hjelp til de som ønsker det. Vi har en følelse av at mange syntes det var en slags riktig måte å gjøre det på, sier Kristensen.

Vegar Kim Osen var rutinert vogntogsjåfør før han begynte i Kristensen Transport for tre år siden.

- Han var en real og arbeidsvillig kar. Han krevde at ting var i orden, og han hadde garantert ikke kjørt fra Trondheim uten å si fra hvis det hadde vært den minste feil med kjøretøy og utstyr, sier sjefen.

En familievenn, en kvinne, var med som passasjer i vogntoget til Vegar Kim Osen.

Gjennom frontruta

- Hun kom seg ut gjennom frontruta etter at vogntoget veltet. I tillegg til sjokket har hun kommet fysisk unna frontkollisjonen med noen kutt etter glasskår og muligens fingerbrudd, sier Oddbjørn Kristensen.

Den polske sjåføren var aleine i det andre vogntoget.

Lederen i Kristensen Transport har registert at naboer til ulykkesstedet sier at de har ventet på en ulykke nettopp der.

Han kan ikke si noe om ulykkesårsaken.

- Jeg er blitt orientert av politiet i dag om etterforskningen. De har ikke gjort noen endelig konklusjon. Når to vogntog frontkolliderer der, er det opplagt at begge ikke har vært i riktig kjørebane. Politiet får ta den biten når de har avsluttet sin jobb, sier daglig leder Oddbjørn Kristensen.

-

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer