Vegard Heggem drapstruet

- Vil legge nevene rundt halsen og klemme til blodet spruter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere fotballproff Vegard Heggem og to andre talsmenn for elveeierne i Orkla i og Gaula har mottatt drapstrusler fra en anonym brevsender.

– I ett av brevene sto det at en kunne forvente at bilen skulle eksplodere når en vridde om tenningen, sier Heggem til Dagbladet.no.

Han forklarer at de tre har mottatt ett brev hver, og at de antar at de stammer fra samme avsender. Heggem mener det er lakseforvaltning som ligger til grunn til at de tre har mottatt trusler om «mafiametoder», kvelning og skuddpremier på personene. Både den tidligere Rosenborg-, landslags-, og Liverpoolspilleren og de to andre, Jon Kjelden og Torstein Rognes, er sentrale personer innen lakseforvaltningen i Trøndelag.

– Betenkelig

Heggem er elveeier i Orkla, og sitter i styret for organisasjonen Elvene rundt Trondheimsfjorden. Han antar at drapstruslene kan være en følge av beslutninger grunneierne har tatt den siste tiden.

– Grunneiere langs Orkla har i de siste årene blitt tildelt et større forvaltningsansvar, og når vi tar grep kan det føre til sterke reaksjoner, sier Heggem.

Blant annet ble det i år innført ekstra begrensninger på laksefiske i elva. Fordi 2007 har vært et dårlig lakseår besluttet elveeierne å frede hunnlaksen. Dette betydde et forbud mot markfiske.

– Denne og andre beslutninger kommer klart i konflikt med lokale krefter, sier Heggem.

DRAPSTRUET: Tidligere fotballproff Vegard Heggem har mottatt drapstrusler per brev. Han mistenkter at en laksefisker står bak truslene. Arkivfoto: Morten Stokkan
DRAPSTRUET: Tidligere fotballproff Vegard Heggem har mottatt drapstrusler per brev. Han mistenkter at en laksefisker står bak truslene. Arkivfoto: Morten Stokkan Vis mer

– I tillegg har utgiftene økt for grunneierne, som følge av at vi har fått økt forvaltningsansvar. Det er sikkert mange som finner det tøft og frustrerende at avgiftene øker. Det er nærliggende å tro at det er en slik frustrasjon og et slikt press som ligger bak, sier Heggem.

– Men det er betenkelig at voksne folk setter seg ned og skriver sånt.

– Skal kveles

Heggem forteller at han mottok det utrivelige brevet i august i år.

– Det sto blant annet at vedkommende ville legge nevene rundt halsen min og klemme til blodet sprutet, sier Heggem til Dagbladet.no.

Alle tre har kontaktet politiet om brevene. Rognes, som er daglig leder ved Støren Natursenter og sekretær for fiskeforvaltningen, sier til Adressa.no at han skal anmelde forholdet. Heggem og Kjelden, som leder Gaula fiskeforvaltning og Elvene rundt Trondheimsfjorden, har ikke anmeldt truslene.

– Jeg har valgt å avvente fordi jeg ikke føler en reel trussel på livet. Brevet kunne vært skrevet i ren affeksjon og frustrasjon, jeg vil avvente situasjonen og se om det kommer flere. Per i dag ønsker jeg ikke å bruke mer av verken egne eller politiets ressurser på dette, sier Heggem til Dagbladet.no.

Vegard Heggem drapstruet