Med Stoltenberg:  Statsminister Jens Stoltenberg og leder i Oslo Auf Vegard Grøslie Wennesland under årsmøte i AUF i Oslo i helgen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
Med Stoltenberg: Statsminister Jens Stoltenberg og leder i Oslo Auf Vegard Grøslie Wennesland under årsmøte i AUF i Oslo i helgen. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Vegard Wennesland valgt til leder i Oslo AUF

Tok over som leder da Håvard Vederhus ble drept på Utøya 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wennesland har vært fungerende leder i lokallaget etter å ha blitt valgt inn under et ekstraordinært medlemsmøte siden 23. august i fjor, men ble lørdag for første gang stemt inn som ordinært valgt leder for Oslo AUF. Årsmøtet denne helgen er det første ordinære årsmøtet etter 22. juli.

Wennesland får med seg fylkessekretær Munir Jaber og fylkesstyremedlem Amal Abdinur som nestledere.

Lederen drept Daværende leder Håvard Vederhus ble skutt og drept på Utøya, men Wennesland klarte å berge livet på Utøya ved å gjemme seg i skolestua. Til sammen mistet Oslo AUF sju medlemmer i massakren. Nå utgjør valg av ledelse et nytt startpunkt for veien videre til en normaltilstand i partiet.

- Jeg gleder meg til å fortsette å bygge organisasjonen og øke engasjementet blant unge, men jeg skulle selvfølgelig ønske at vi hadde med oss de vi mistet, sier Wennesland til NTB.

Skal ikke glemme Den nyvalgte lederen gir uttrykk for at det er viktig at lokallaget på ny setter politikken øverst på dagsordenen, men er opptatt av at tragedien som rammet AUF ikke skal glemmes.

- Vi er en politisk organisasjon og er på vårt beste når vi driver med politikk. At vi nå er tilbake på det politiske sporet føles godt for veldig mange av oss, sier han.

Prableen Kaur, som ble valgt til nestleder i fjor, tok ikke gjenvalg fordi hun vil konsentrere seg om vervet i Oslo bystyre, hvor hun sitter i kultur- og utdanningskomiteen.

(NTB)

 Ble drept på Utøya:  Daværende AUF i Oslo-leder, Håvard Vederhus, var blant ofrene for terroristen på Utøya. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
Ble drept på Utøya: Daværende AUF i Oslo-leder, Håvard Vederhus, var blant ofrene for terroristen på Utøya. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer