Vegdirektoratet vil ha lydløs is

Det kan bli slutt på at isbilen ringer med bjeller eller spiller musikk når den svinger inn i gata der du bor. Vegdirektoratet mener at lydene er ulovlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over hele Norge er folket splittet i sitt syn på isbilen. Noen kommer løpende til og mener at de er en miljøskaper, mens andre gjemmer seg bak gardinene og gremmer seg over bråkmakerne.

Enkelte kommuner har valgt å forby isbilen i sine områder. Men fra nyttår åpnet lovverket for at isbilen kan kjøre hvor den vil.

- Det er alltid noen som er sure på oss, sier Rune Schau (31) som i går solgte is på Rødtvet.

Hensynsløs

- Hensynsløs bruk av lyd- og lyssignaler er forbudt ifølge trafikkreglenes paragraf 14, sier overingeniør Reidar H. Svendsen. Vegdirektoratet mener at isbilen bruker lyden hensynsløst.

- Selv har jeg ikke noe problemer med at isbilen kommer. Men tenk deg om alle skulle drevet slik, sier han til Dagbladet.

Må legge ned

Den norske isbilen og Hjem-Is uttrykker overraskelse og skuffelse over utspillet.

- Dette er dramatisk. Vår virksomhet er umulig uten denne muligheten til å varsle at vi kommer, sier administrerende direktør Kjell-Petter Olsen i Hjem-Is. Rundt 300 arbeidsplasser kan stå i fare.

Men hva med sjåførene - de må da ta skade av lydene?

- Vi har fortsatt ingen som har blitt innlagt på psykiatrisk avdeling, sier driftssjef Øyvind Lohne i Den norske isbilen. Han ler, men er likevel bekymret.

Klokkene ringer. Denne gangen for isbilens eksistens.

<B>VEKKER HARME:</B> - Det er alltid noen som er sure på oss, sier Rune Schau, som i går solgte is på Rødtvet.