- Vegetarianere kan ofte få mangeltilstander som gir lavere sexlyst

Dyrevernorganisasjonen Peta's siste kampanje hevder at veganere har bedre sexliv, men norsk lege og sexekspert er helt uenig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dyrevernorganisasjonen Peta's nye Europa-kampanje, «Do It Like They Do», skaper mye oppmerksomhet. I reklamefilmen, som du kan se øverst i denne saken, viser organisasjonen representanter for planteetende dyr som parer seg. Hvorfor? Jo, fordi «veganere har større sexlyst. Gjør som dyrene. Bli veganer».

Men er det sant at veganere har større sexlyst enn de som spiser kjøtt, fisk, egg og melkeprodukter?

Peta hevder at veganere er slankere, har færre hjerte- og karsykdommer og dermed bedre blodgjennomstrømning og mer friske kroppsfunksjoner - inkludert dem som ofte utføres på soverommet.

Peta mener også at medfølelse er sexy. Ved å bli veganer hevder de at en kjøttspiser sparer 100 dyr i året fra å lide under indistruell kjøttproduksjon.

- Spis variert og sunt Peta's påstander får imidlertid liten støtte hos lege og sexolog Ellen Skjelbred, som har praksis som sexolog i Oslo sentrum.

- Jeg er selv med i dyrebeskyttelsen og er glad i dyr, men mennesker er altetende og kan fint spise kjøtt uten at det går utover sexlivet. Men det er klart at hvis man har levd veldig usunt slik at blodårene blir tette og man er i dårlig form, kan det gå utover sexlivet, men det har ingenting med om man spiser kjøtt eller ikke, sier Skjelbred til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer