Veggelusa angriper

Veggelus som suger blodet ditt om natta, sprer voldsomt om seg i Norge. De slår seg ned på soverom, og kryper fram når du sover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hoteller og campinghytter er mest utsatt for blodsugerne. Treffer du dem her, er det stor fare for at de blir med deg hjem.

-  Veggelus, eller veggedyr som de ofte kalles i dag, er blitt et alvorlig problem. Forekomsten av veggedyr er ti ganger så stor som for bare fem år siden, sier Stein Norstein ved skadedyrfirmaet Anticimex. Veggelusa - Cimex Lectularis - liker seg best i området rundt senga di, og suger blodet ditt om natta når du sover. De blir fraktet fra sted til sted på klær og i bagasje, og formerer seg kjapt.

Hoteller utsatt

I etterkrigstida herjet de som en pest i Norge. Deretter gikk omfanget tilbake. Men nå brer insektene om seg igjen.

Det er umulig å få en fullstendig oversikt over hvor stort omfanget av veggedyr er. Ifølge Nasjonalt Folkehelseinstitutt er det et økende problem. Vestlandet blir hardest rammet da insektene trives best i det varme kystklimaet. Skadedyrfirmaet Actums avdeling i Bergen sier de bekjemper veggedyr rundt tre ganger i uka.

-  Det er ingen tvil om at det er svært utbredt. Vi får nok bare se overflata av problemet, sier Svein Svendsen ved Actum Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer