Veggen falt ned i bassenget

STAVANGER (Dagbladet): Karmøy-mannen fikk sjokk da den 20 meter lange og 4-5 meter høye treveggen løsnet, falt og ble liggende over bassenget og kona hans. Kona var helt inne ved bassengkanten og var på nippet til å drukne under skrekkhendelsen i Karmøyhallen i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden til den 28 år gamle kvinnen var i går kveld stabil. Det skal ikke være fare for livet, opplyser lensmannskontoret i Avaldsnes.

Til alt hell var bassenget ikke åpent for vanlig publikum da ulykken skjedde i den atten år gamle hallen i Kopervik. Lørdag var det over hundre store og små svømmeglade personer i bassenget. I går ettermiddag var det bare tre.

Politiet på Karmøy og teknisk sjef Didrik Ferkingstad i Karmøy tenker med gru på den tragedien det lett kunne blitt.

Tæret av

- Stålstiftene som står inn i betongveggen ser ut til å være tæret av. Hele kledningen kom ned som et kjempestort flak, sier Ferkingstad sjokkert til Dagbladet.

Karmøyhallen er en kombinert idretts- og svømmehall. I går var det håndballkamp og bassenget var stengt. Etter kampen ønsket Karmøy-mannen, som er ansatt som arbeidsleder og var på jobb, hans kone og en kvinne til i 20-åra å ta seg en dukkert. En mor og to barn koste seg i et mindre basseng.

Så den komme

Ifølge Ferkingstad hadde arbeidslederen svømt fra de andre to og var allerede ved den motsatte enden av bassenget da han så veggen komme mot ham. Kona var da helt inne ved bassengkanten og fikk hele veggen over seg. Hun klarte tydeligvis ikke å komme seg ut etter sammenstøtet og holdt på å drukne før hjelpen kom. Den flere tonn tunge treveggen lå da fire-fem meter ut i bassenget.

Dukket

Den andre kvinnen så veggen komme mot henne og klarte å dukke under vann og på den måten komme seg litt unna. Ifølge lensmannsførstebetjent Tron Kristiansen ved Avaldsnes lensmannskontor ble denne kvinnen bare lettere skadet og fikk tilsyn av lege på stedet.

Politiet gikk i går straks i gang med å etterforske ulykken. Arbeidstilsynet ble dessuten varslet. Teknisk sjef Didrik Ferkingstad forteller at de tre andre veggene rundt bassenget er bygget i tegl.

- Denne veggen er bygget i rein betong og delvis nedgravd. På innerveggen var det så festet en trekledning, antakeligvis for å pynte på veggen og isolere den. Denne løsnet altså.

Må sjekke andre

Ferkingstad mener det er god grunn til å sjekke andre svømmehaller om det er tilsvarende vegger der som den i Kopervik. Hvis det er så at stålstiftene kan tæres opp slik som dette, er det all grunn til å rope en advarsel for å hindre nye ulykker, mener han.

- Karmøyhallen er tross alt ikke mer enn atten år gammel.

VEGG FALT NED: To kvinner ble skadd da den ene veggen i svømmebassenget i Karmøyhallen falt ned i går ettermiddag. Bare tre var i bassenget i går. Dagen før hadde over hundre små og store oppholdt seg i bassenget.