Foto: Nærings- og handelsdepartementet
Foto: Nærings- og handelsdepartementetVis mer

Veggen på Giskes kontor spengt bort

Ødeleggelsene gjorde sterkt inntrykk da Trond Giske besøkte kontoret sitt for første gang siden bombeangrepet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ettermiddag, en uke etter terrorattentatet i regjeringskvartalet var Trond Giske på befaring i lokalene til Nærings- og handelsdepartementet.

Statsråden var innom det ødelagte kontoret sitt for å hente ut sensitive dokumenter og personlige eiendeler.

Ingen skadd Kontoret bærer sterkt preg av eksplosjonen gjennom knust glass, nedblåste takplater, kaotisk rot og i tillegg er veggen ut mot Grubbegata sprengt bort.

Kontoret hans ligger i sjette etasje i bygget R4, et bygg som ble hardt rammet av bomben forrige uke.

Foto: Nærings- og handelsdepartementet
Foto: Nærings- og handelsdepartementet Vis mer

Giske selv var ikke tilstede i lokalene da det smalt, og ingen av de 30 personene som var på jobb ble alvorlig skadet.

- Det gjorde et sterkt inntrykk på meg å se ødeleggelsene, og å besøke omgivelsene hvor så mange mistet livet eller ble skadet. Det blir en viktig jobb å vise omsorg for alle som er berørt. Det har etter omstendighetene gått bra med næringsdepartementets medarbeidere, ingen har mistet livet eller er hardt skadet. Men mange har hatt dramatiske opplevelser og vil føler sorg over alle som er rammet blant kollegene våre i regjeringskvartalet, sier Giske, som var iført anleggshjelm under besøket.

Ser etter midlertidig løsning R4 er et av departementsbygningene som som ikke kan brukes etter eksplosjonen, og Statsbygg har siden lørdag sett på midlertidige kontorløsninger for departementene som må flyttes.

Allerede tirsdag ble det offentligjort at Jens Stoltenbergs kontor midlertidig flyttes til Forsvarsdepartementets lokaler ved Akershus festning.

Foto: Nærings- og handelsdepartementet
Foto: Nærings- og handelsdepartementet Vis mer

Det er ikke tatt stilling til om noen av byggene i regjeringskvartalet må rives og det er uvisst når staben kan flytte inn igjen i R4.

- Det er en vurdering Statsbygg må gjøre, men jeg tror vi kanskje kan flytte inn raskere enn jeg fryktet, sier Giske til NRK.

Foto: Nærings- og handelsdepartementet
Foto: Nærings- og handelsdepartementet Vis mer