EKSPLOSJON: Deler av ei boligblokk raste i morgentimene sammen i den russiske byen Magnitogorsk. Foto: EPA/ILYA MOSKOVETS / NTB Scanpix
EKSPLOSJON: Deler av ei boligblokk raste i morgentimene sammen i den russiske byen Magnitogorsk. Foto: EPA/ILYA MOSKOVETS / NTB ScanpixVis mer

Flere døde etter eksplosjon i boligblokk i Russland:

- Veggene var borte, min mor hylte og sønnen min var begravd

Fire personer er døde og en stor redningsaksjon er i gang for å lete etter minst 35 andre som er savnet etter at deler av en høyblokk kollapset i Russland.

Mange av beboerne i blokken lå fortsatt og sov i leilighetene sine i byen Magnitogorsk sør i landet da det som trolig var en gasseksplosjon, inntraff ved 06-tiden mandag morgen lokal tid. Et stort parti av den ti etasjer høye boligblokken raste sammen.

Fire personer er så langt funnet døde mens fem andre er sendt til sykehus med skader. Tallet på savnede varierer mellom 35 og 38 som enten er savnet eller ikke gjort rede for.

Det var kaldt i byen mandag, med temperaturer ned mot 17 kuldegrader, og store redningsmannskaper jobber på spreng for å lete etter overlevende eller døde. Ifølge lokale medier er det hørt rop om hjelp fra ruinhaugen.

Dramatiske historier

Natt til tirsdag er det ventet temperaturer ned mot 24 minusgrader. Med det synker også håpet om å finne overlevende.

- Sjansene minker for hver time som går. Men utrolige ting skjer, sier helseminister Veronika Skvortsova til russisk tv ifølge Al-Jazeera.

Vitner har ifølge nyhetskanalen fortalt at eksplosjonen var så kraftig at vinduer ble knust og blåst ut på nærliggende bygninger.

- Jeg våknet og følte at jeg falt. Veggene var borte, min mor hylte og sønnen min var begravd, sier et vitne til lokal tv.

Putin dro direkte

President Vladimir Putin reiste mandag ettermiddag til Magnitogorsk, en industriby i Ural med om lag 400.000 innbyggere, for å følge redningsarbeidet på nært hold.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria er 48 leiligheter skadd av eksplosjonen. Det er ifølge lokale myndigheter registrert 110 beboere på adressen.

RASTE: 79 beboere er savnet etter at deler av en høyblokk raste sammen i byen Magnitogorsk. Foto: Reuters / NTB Scanpix
RASTE: 79 beboere er savnet etter at deler av en høyblokk raste sammen i byen Magnitogorsk. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer