Julebord:

Veggis-julebord ble kjøttfest

Nesten halvparten bestilte kjøtt til Oslo kommunes vegetariske julebord.

JULETALLERKEN: Fire av fem bestilte juletallerken eller kveite, på Oslo Kommunes vegetariske julebord. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
JULETALLERKEN: Fire av fem bestilte juletallerken eller kveite, på Oslo Kommunes vegetariske julebord. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune arrangerte fredag julebord, hvor hovedretten besto av bakt selleri. Men fire av fem bestilte i stedet juletallerken eller kveite, skriver Nationen.

Det ble mange reaksjoner da nyheten kom om at Oslo rådhus sitt julebord ville arrangeres med vegetarisk hovedrett på menyen. Byråd for miljø, Lan Marie Berg (MDG), sa hun mente dette var en god start på å gjøre Oslo mer vegetarisk.

- Å gjøre julebordet vegetarisk er en god start, skrev byråden i en e-post til VG.

Men så vegetarisk som Berg ønsket ble ikke julebordet. Som en del av påmeldingsskjemaet hadde de ansatte og politikerne mulighet til å velge to alternative retter, i tillegg til stekt selleri; kveite og juletallerken.

Mens 68 valgte sellerien, valgte 118 kveite og 155 juletallerken, får Nationen opplyst.

Det vil si at 45 prosent av dem som var på julebordet, valgte alternativer med kjøtt. Tallerkenen inneholdt både ribbe, pølse og medisterkaker.

- SPESIELT: Seks japanere blir servert de norske julerettene rakfisk og lutefisk. Det falt ikke i like god smak hos alle. Video: Ingrid Cogorno Vis mer

MDG er likevel fornøyd.

- At over en av fem velger et vegansk alternativ, og at enda flere velger fisk, er en god start. Men jeg har stor forståelse for at det tar tid å endre matvaner man har tilegnet seg over et langt liv, og særlig jula er en tradisjonsbundet tid, sier byrådssekretær for miljø- og samferdsel Sindre Buchanan (MDG) til Nationen.

IKKE KJØTT: Dagbladet politiske redaktør Geir Ramnefjell og WWF-leder Bård Vegar Solhjell smaker på det nyeste innen vegetarprodukter: kunstig kjøtt. Hør «Klimapodden: Tolv miljøløsninger» her: https://aca.st/7bc0b2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer