Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veggur avslørte pengekoffert

Flyplassen på Torp ble evakuert på grunn av den tikkende kofferten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eieren av kofferten som førte til at hele Sandefjord lufthavn Torp ble evakuert onsdag, er siktet for brudd på valutaloven. Kofferten inneholdt ingen bombe, men et større pengebeløp.

Mannen fra Malaysia måtte gjøre vendereis i København onsdag kveld. Han var på vei med fly fra Sandefjord til Malaysia, men kofferten hans vakte mistanke på Sandefjord lufthavn Torp. Politiet fryktet at kofferten inneholdt en bombe, og mannen fikk beskjed om at hvis han ikke dro tilbake for å hente kofferten onsdag kveld, ville kofferten bli sprengt.

Da kofferten ble åpnet, viste det seg at den ikke inneholdt sprengstoff, men et veggur. I tillegg lå det et større pengebeløp i kofferten.

- Mannen er nå siktet for brudd på valutaloven, for å ha forsøkt å føre ut et større pengebeløp enn det som er tillatt, sier politifullmektig Åsa Bech i Vestfold politidistrikt til NTB.

Hun vil ikke opplyse hvor stort pengebeløp det dreier seg om. Malaysieren hadde gyldig opphold i Norge og var på vei til hjemlandet. Nå må han utsette hjemreisen inntil videre.

- Han er fratatt passet sitt og har fått meldeplikt. Han bor hos en slektning inntil videre. Mannen vil bli avhørt av politiet, men vi må få tak i en tolk før han kan avhøres, sier Bech.

(NTB)