Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veggur førte til evakuering av Torp

Trolig var det et veggur i en koffert som førte til at Sandefjord Lufthavn Torp ble evakuert onsdag ettermiddag. Politiet fryktet at kofferten inneholdt en bombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sikkerhetskontrollen reagerte på innholdet da en koffert ble gjennomlyst. De prøvde å rope opp kofferteieren på flyplassen, men fikk ingen reaksjon. Politiet fant dette såpass mistenkelig at vi ville sikre kofferten, opplyser operasjonsleder Ulf Lorentzen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Kofferten ble brakt til et sted politiet betegner som sikkert. I et drøyt kvarter fra klokka 15.30 ble flyplassen ved Sandefjord evakuert.

- Evakueringen forløp uten dramatikk. Ingen fly ble forsinket, sier Lorentzen.

Stanset i København

Passasjeren som eier kofferten som vakte mistanke, hadde fløyet til København onsdag. Der ble han stanset og fikk ikke reise videre på grunn av koffertinnholdet.

Gjennomlysningen av kofferten ga nemlig politiet flere indikasjoner på at det kunne være en bombe i kofferten.

- Det var en klokke, stålsylindre, ledninger og organisk materiale som kunne tyde på sprengstoff, forklarer Ulf Lorentzen.

Overfor dansk politi har kofferteieren imidlertid forklart at kofferten inneholder et veggur med lodd. Flypassasjeren har imidlertid sagt at han ikke kjenner til noe organisk materiale.

Kofferten ikke åpnet

- Det er antakelig ingen dramatikk i dette, men vi vil forsikre oss om at det ikke er sprengstoff i kofferten, sier Lorentzen.

Politiet hadde ved 20-tiden onsdag kveld ikke åpnet kofferten og undersøkt innholdet. Det vil de gjøre med eieren av kofferten til stede. Politiet regner med at dette kan avklares i løpet av kvelden.

- Flypassasjeren får anledning til å åpne kofferten på stedet. Hvis han vet at det ikke er sprengstoff i kofferten, er det jo ikke noe problem, sier operasjonslederen.

(NTB)