- Vegrer seg for å ta test

Espen Nakstad sier at flere har vegret seg for å ta den «ubehagelige» coronatesten. Nå får studenter på Blindern i Oslo gratis hurtigtest.

HURTIGTEST: Studenter i Oslo kan nå teste seg for corona på egenhånd. Dette kan overføres til andre sektorer, sier helsebyråd Robert Steen. Reporter: Angelica Hagen. Video: Edward Stenlund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag var det offisiell åpning av corona-teststasjonen på Universitetet i Oslo. Målet er å teste 2000 studenter og ansatte i uka.

Det var lange køer for å teste seg i 15-tida onsdag. Denne testen er så enkel at studentene kan ta den helt selv - og den er mye mer behagelig, ifølge Christina Eide (24).

Hun er blant de mange studentene som møtte opp for å ta en test onsdag. Studenter Dagbladet snakket med forteller at de sto over én time i kø for å teste seg onsdag.

Den nye testen er slik at pinnen bare skal opp i neseveggen. Testsvaret er klart på 20 minutter. Får du positivt svar, må du ta en «gammeldags test».

- Det er en del som har vegret seg for å ta test fordi den er ubehagelig og det har vært komplisert. Nå er det enklere. Her tar man testen selv. Dette gjør vi for å få testet flere og plukke opp smitte, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

Millioner tester

Han understreker at hyppig testing av for eksempel studenter er viktig, særlig i områder med høyt smittetrykk.

I første omgang skal disse testene rettes mot studenter, og så skoleelever. Men Nakstad utelukker ikke at andre aktører som ønsker, kan ta i bruk lignende tester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer