Vegvesenet dømt til å betale 3,1 millioner etter dødsulykke

Anker saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statens vegvesen er dømt til å betale erstatning på 3,1 millioner kroner etter at en 32 år gammel mann fra Bergen omkom i en ulykke i Hyvingstunnelen mellom Voss og Bergen i 2011.En lastebilsjåfør fikk sleng på hengeren inne i tunnelen og kom over i motgående kjørefelt. En 32-åring som kom kjørende i varebil i motsatt retning, omkom. Forsikringsselskapet til lastebilsjåføren mente Vegvesenet kunne klandres på grunn av mangelfull risikovurdering av den glatte tunnelen og utilstrekkelige tiltak, noe Nordhordland tingrett er enig i, skriver Bergensavisen.

- Vi mener Vegvesenet i stor grad har skyld i, eller ansvar for, at ulykken skjedde, sier forsikringsselskapets advokat Ståle Hovda.

Selv om det var ti grader og gode kjøreforhold på utsiden av tunnelen, var det «såpeglatt» inne, ifølge politi og krimteknikere. Bare en måned før denne dødsulykken skjedde en lignende ulykke, og veimyndighetene satte opp fareskilt om glatt veibane. Tidligere hadde Vegvesenet bestilt fresing av betongdekket for å rette opp friksjonen, men dette vedlikeholdet tok tid å få på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer