Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vegvesenet gikk god for rasområdet før 200 meter vei og to gravemaskiner forsvant

Før Vegvesenet startet anleggsarbeid ved Granvinsvannet i Hordaland, konkluderte de med at risikoen for at veien skulle rase ut i vannet var liten. Onsdag skjedde nettopp dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sannsynligvis er det kanskje ikkje riktig lenger at veianlegget ikkje kunne gli ut, sier prosjektdirektør Kjartan Hove i Vegvesenet overfor Bergens Tidende.

200 meter av riksvei 13 mellom Granvin og Voss seg ut i vannet onsdag kveld. To gravemaskiner forsvant ut i vannet, men ingen personer er skadd.

På forhånd ble det gjort en rekke vurderinger av grunnforholdene på stedet. Vegvesenet konkluderte med at det var liten risiko for at veianlegget skulle gli ut i Granvinsvannet, ifølge avisen.

Beboere som bor i nærheten av rasstedet forteller at fyllingen i vannet ga etter, og at massene seg jevnt og trutt ut i vannet.

- Hva dette skyldes er det vanskelig å si noe om. Fagfolk må inn og vurdere. Men det har skjedd i nærheten av et anleggsområde. I utgangspunktet vil det være naturlig at en eller annen form for anleggsaktivitet har ført til utglidingen, sier Hove.

Raset skjedde rundt 200 meter fra krysset hvor riksvei 13 møter fylkesvei 572. Veien er helt stengt på rasstedet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart