BILDE-TABBE: Dan Børge Weie måtte kjøre en hel dag for å ta nytt bilde til førerkortet. Vegvesenet hadde slettet det forrige ved en tabbe. Foto: Google / Privat
BILDE-TABBE: Dan Børge Weie måtte kjøre en hel dag for å ta nytt bilde til førerkortet. Vegvesenet hadde slettet det forrige ved en tabbe. Foto: Google / PrivatVis mer

Vegvesenet mistet førerkort-bildet av Dan Børge, han måtte kjøre 53 mil for å ta nytt

- Vi blir straffet i distriktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dan Børge Weie var nødt til å bruke en hel dag for å ta nytt bilde til førerkortet. Statens vegvesen hadde slette det forrige bildet ved en tabbe.

Weie hadde vært i Vadsø for å blant annet ta nytt bilde til førerkortet sitt. Selv bor han Kjøllefjord, 530 kilometer unna.

Det er avisa Finnmarken som omtalte saken om ambulansesjåføren som fikk beskjed om å «stikke innom» for å ta nytt bilde til førerkortet.

- Jeg fikk beskjed fra Statens vegvesen i Vadsø at jeg måtte komme å ta nytt bilde fordi de hadde slettet det jeg nylig hadde tatt, sier Weie til Dagbladet.

Han ble ikke direkte sint og har forståelse for at folk kan gjøre feil.

Måtte kjøre 53 mil - Vi blir jo straffet over å bo i distriktet i slike tilfeller. For de er meget streng på hvordang bildet skal være, sier han.

Det var ikke mulig for Weie å ta bildet et annet sted. Han er også frustrert over at statlige etater ikke samarbeider.

- Hvis det hadde vært lagt opp til bedre samarbeid mellom etatene kunne jeg ha tatt bilde ved politikontoret, som setter de samme kravene til bildet, sier Weie.

Resultatet var at han måtte sette seg i bilen og kjøre åtte timer til sammen for å ta bildet på nytt -  i Lakselv.

- I stedet for å kjøre 530 kilometer så ble det bare 468.

Ikke refundert Weie skal ha forsøkt å få kjøregodtgjørelse for at han måtte reise den lange veien for å ta nytt bilde.

- Jeg fikk beskjed om at de ikke kunne refundere utgifter, sier han.

Seksjonsleder ved Statens vegvesen, Ingunn Foslund, sier til avisa at Weie budre få opplyst at han kunen klage på saken.

-  Jeg kjenner ikke den aktuelle saken, men dette høres ut som er et svar Weie ikke burde fått, sier Foslund.

Hun bekrefter at det ikke er en automatikk i kompensasjon for eventuelle hendelser der folk mener de bør få dekket utgiftene sine.

- Men det er selvsagt mulig å få dekket slike utgifter, men da er vi avhengig av å få en klage, sier hun.

Weie har ikke tenkt til å klage på saken.

- Det er tungvindt, jeg vet heller ikke hvordan jeg klager. Det står ikke opplyst noe sted og ikke har jeg fått høre det fra vegvesenet selv, sier han til Dagbladet.