Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vegvesenet ønsker å kreve inn fartsbøter

Statens vegvesen vil hjelpe politiet med å kreve inn fartsbøter. Dette mener etaten er nødvendig for å bedre sikkerheten på norske veier, skriver Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

72 mennesker har mistet livet på veiene i sommer. Fungerende veisjef Kjell Bjørvig lanserer flere forslag for å komme trafikkdøden til livs.

- Vi frigjør store ressurser når vi nå effektiviserer etaten. Disse kan brukes til å øke kontrollene og bedre sikkerheten på veiene. Vi bør kunne overta noen av politiets oppgaver og øke samarbeidet med dem på andre felt, sier Bjørvig.

I tillegg til ilegging av fartsbøter, foreslår Bjørvig blant annet at Vegvesenet bør ta over hele driften av fotoboksene langs veiene, inkludert ileggelse av gebyrer.

Direktør Leif Agnar Ellevset i Trygg Trafikk gir ingen umiddelbar støtte til forslaget.

- Vi ser jo klart at vegvesenet kan overta enkelte oppgaver fra politiet, men vi er samtidig redde for at vi får et A- og B-politi, sier han. (NTB) .

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media