KAN BLI HISTORIE: DK, BS, AX og de andre geografiske inndelingene kan bli en saga blott. Oblatordningen, som vist på dette bildet, forsvant i 2012. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB SCANPIX
KAN BLI HISTORIE: DK, BS, AX og de andre geografiske inndelingene kan bli en saga blott. Oblatordningen, som vist på dette bildet, forsvant i 2012. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB SCANPIXVis mer

Vegvesenet vil fjerne geografisk inndeling på bilskilt

Kan være slutten for DK-, BS- og AX-skilter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen ønsker å fjerne den geografiske inndelingen av kjennemerkeseriene på bilskilt. Dermed kan det bli slutt på å kunne se i hvilke landsdel bilen er førstegangsregistrert.

I dag er kjennemerkeseriene geografisk inndelt i distrikter, noe som innebærer bestemte bokstavkombinasjoner. Med den nye løsningen vil det ikke lenger være mulig å se på kjennemerket i hvilken landsdel kjøretøyet er førstegangsregistrert, melder Avisa Nordland.

Målet er å erstatte denne ordningen med en nummerserie for hele landet.

- Helt konkret hvilken nummerserie vi vil begynne på er ikke sikkert enda, men skiltene vil se ut som i dag, sier seksjonssjefen Heidi Øwre ved kjøretøyregistreringen i Statens vegvesen Vegdirektoratet.

Hovedårsaken til ønsket om en endring er at veivesenet holder på å gå tom for firesifferserien i visse distrikter, opplyser Øwre.

Høringsfristen for forslaget går ut den 21. januar.

- Vi legger til grunn at vi får gjennomslag den 21. januar. Den tekniske løsningen er ikke klar enda, men så fort det er på plass vil vi kunne sette i gang. Vi snakker i løpet av året, sier Øwre.

(NTB)