Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vegvesenet vil kutte politiets skilt

I disse dager kapper politiet bilskilt av hjertens lyst, men selv har de svin på skogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 14. august gikk fristen ut for å sette på de nye, gule, oblatene på bilskiltene dine. Bileiere over hele landet opplever å bli stoppet av politet eller vegvesenet, fordi skiltoblatene er røde. Skiltene klippes ofte av. Eieren må hente bilen senere.

Til tross for politiet og vegvesenets kamp mot skiltoblat-synderne, har Dagbladet.no funnet minst en bil som fremdeles ikke har skiftet oblater.

Den tilhører Agder politidistrikt, og det finnes flere.

Politiet risikerer tangen

Vegvesenets anvarlige for skiltklipping i Vest-Agder, Terje Bekker, klipper gjerne skiltene av disse politibilene. Han og kollegene har allerde fjernet 20.

- Når vi kommer over kjøretøyer som ikke har oblatene i orden, så gjør vi det vi skal. Vi gjør ikke forskjell, spesielt ikke om det er en sivil politibil, sier Bekker.

Han ser alvorlig på at politiet ikke har orden i sin egen bilpark.

- Etter loven har ikke disse bilene veirett. Etter avskilting så blir hensatt der kontrollen foretas og de kan plukkes opp senere. De får skaffe en vogn, sier Brekker.

image: Vegvesenet vil kutte politiets skilt

Distriktssjef i Vest-Agder bekrefter praksisen.

- Vi gjør ingen forskjell, sier Johan Mjaaland til Dagbladet.no

Flere biler

Men politets Ford, som var i tjeneste i Kristiansand fredag formiddag, er ikke alene.

- Det er nok flere biler i samme situasjon, ja. Dette har vært et tilbakevendende problem tidligere år, da oblatene måtte gjennom fire ledd med videresending før vi fikk dem, forteller Lindland, som har ansvar for bilparken i sørlandsdistriktet.

Nå er ordningen forenklet. Og oblatmangelen skyldes at bilene er nyinnkjøpte, og at oblatene har havnet på den gamle eieradressen.

Hva gjør dere om vegvesenet kommer å bruker tangen på skiltene deres?

- Nei, da gjør de jo det, konstaterer Lindland.

Rolig i Oslo

I Oslo tar politiet det med ro, så lenge årsavgiften er betalt.

- Folk har hatt god tid. Men om det formelle og betaling er i orden, så kan vi være smidige. Om ikke, så ryker skiltet, sier politi 1. betjent Stig Føyen, i Oslo politidistrikt.

Har du ikke mottat de gule oblatene som skal erstatte dagens røde, så sjekk at årsavgiften er betalt. Andre årsaker du kan se etter finner du på Vegvesenets sider her.