Vei- og brubom på 140 millioner

BERGEN (NTB): Statens vegkontor i Hordaland har bommet med 140 millioner kroner i sine kalkyler for det 1600 meter lange vei- og bruprosjektet på siste del av vestre innfartsåre til Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høsten 1994 var prosjektet kostnadsberegnet til 458 millioner kroner. I dag lyder prislappen på 598 millioner, melder Bergens Tidende.

Prosjektet omfatter i hovedsak bygging av en ny bru over Puddefjorden mellom Gyldenpris og Møhlenpris og to veitunneler under Nygårdshøyden fram til Nygårdstangen.

Den nye Puddefjordsbrua blir bygget som en nøyaktig kopi av den 40 år gamle brua som står der fra før.

Høring

Brubyggingen alene har en overskridelse i forhold til beregningene på 32 millioner - fra 76 millioner til 108 millioner.

De nye overskridelsene på et vei- og bruprosjekt i Hordaland kommer få dager før Stortinget skal ha høring om en av norgeshistoriens største budsjettskandaler, nemlig byggingen av Nordhordlandsbrua. Dette bruprosjektet ble nærmere en halv milliard kroner dyrere enn de 579 millioner kroner Statens vegvesen sa den skulle koste.

Disse høringene skal holdes 6. og 9. februar.

Høsten 1996 fikk Statens vegkontor i Hordaland grov kjeft fra Hordaland fylkeskommune fordi to vei- og bruprosjekt i Austevoll hadde hatt overskridelser i forhold til budsjettene på henholdsvis 50 prosent og 30 prosent.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer