Kaller bom-innstramming for politisk markering

Vei-topp ut mot Dale

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) driver et politisk spill når han sier han strammer inn på bompengene til bypakkene, mener den øverste administrative sjefen for Oslopakke 3.

OVERRASKELSE. - Det kom som lyn fra blå himmel. Ikke noe av det vi gjør i dag, skulle tilsi et slikt utspill fra samferdselsministeren nå, sier sekretariatsleder Terje Rognlien i Oslopakke 3 om bompenge-innstrammingen fra Jon Georg Dale (Frp). Foto: Bymiljøetaten
OVERRASKELSE. - Det kom som lyn fra blå himmel. Ikke noe av det vi gjør i dag, skulle tilsi et slikt utspill fra samferdselsministeren nå, sier sekretariatsleder Terje Rognlien i Oslopakke 3 om bompenge-innstrammingen fra Jon Georg Dale (Frp). Foto: Bymiljøetaten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Inntektene i bomringene i byene synker i takt med at stadig flere kjører elbil samtidig som en økende andel rett og slett parkerer bilen og reiser kollektivt eller tar sykkel eller beina fatt.

Mandag kom samferdselsministeren med en klar beskjed: Fallende inntekter i bypakkene skal ikke føre til at bilistene må betale mer, lød budskapet fra Dale.

- Jeg så ikke den komme. Det kom som lyn fra blå himmel. Vi ble litt overrasket, rett og slett, sier sekretariatsleder Terje Rognlien i Oslopakke 3 til Dagbladet.

Markere seg, kanskje

Han begrunner overraskelsen slik:

- Vi driver løpende styring av porteføljen. Altså justerer vi prosjektene ut fra de midlene vi har til rådighet. Så i forhold til det arbeidet vi gjør, var det ikke noe som skulle tilsi at dette skulle komme akkurat nå. Men det er kanskje andre ting, som valget, som spiller inn.

- Hva legger du i det?

- At det handler om politikk. Et behov for å markere seg, kanskje. Men det får han selv finne ut av.

Dales tilsvar

Jon Georg Dale velger å svare på kritikken med en epost via kommunikasjonsavdelingen i Samferdselsdepartementet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer