Veiarbeid skaper kø og irritasjon, men for Euroskilt gir omdirigering millioner i kassa

- Slike prosjekter er naturligvis gull verdt

EUROSKILT: Tjener gode penger på å levere skilt som dirigerer trafikken. Foto: EIVIND YGGESETH, FINANSAVISEN
EUROSKILT: Tjener gode penger på å levere skilt som dirigerer trafikken. Foto: EIVIND YGGESETH, FINANSAVISEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Veiskiltprodusenten Euroskilt ser tilbake på et godt år i 2014. Administrerende direktør Frode Smevoll er både fornøyd og positivt overrasket over det gode resultatet.

Gode tider - Samferdselsmarkedet var godt i fjor, og det er det i år også. Det viser resultatene våre, som var langt bedre enn det vi hadde forventet, forteller Smevoll til Finansavisen.

I fjor omsatte Euroskilt for 417,7 millioner kroner, fikk et driftsresultat på 35,8 millioner kroner, et resultat før skatt på 31,7 millioner kroner og et årsresultat på 23,1 millioner kroner.

Etter flere år med resultater på rundt 10 millioner kroner, ble årsresultatet mer enn doblet i fjor. Smevoll peker på flere faktorer som sørget for det gode året.

- Det var flere prosjekter vi gjennomførte i fjor, der vi vant fram med satsingene våre. I tillegg er bruken av elektroniske skilt blitt mer utbredt, noe vi profitterer på. Det er det beste resultatet vårt siden 2009, det kan vi umulig være misfornøyde med, sier Smevoll til Finansavisen.

Liker store prosjekter Veiarbeidet på Ring 3 i Oslo som startet i juni, der flere tunneler skal oppdrageres, fører til stort behov for veiskilt som kan dirigere trafikken. Slike tilfeller er Smevoll meget positiv til, og han legger ikke skjul på at arbeidet i Oslo-tunnelene er av stor verdi for selskapet.

- Slike prosjekter tjener vi godt på, de er naturligvis gull verdt. Etterspørselen etter produktene våre blir mye høyere med slike prosjekter, avslutter Smevoll.

I tillegg til å produsere og selge veiskilt, utbedrer også selskapet varslings- og sikringssystemer langs norske veier.

Flere økonominyheter Forbereder seg på økt oljeproduksjon
Bitcoin-sjef pågrepet i Japan

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer