Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veiarbeideren Nicklas med sterkt innlegg etter at vennen ble påkjørt: - Se til helvete å bremse ned!

- Folk kjører som gærninger, uansett hva vi gjør.

OPPRØRT: Veiarbeideren Nicklas Ekelund er lei av bilister som ikke tar hensyn til arbeiderne. Her fra veiarbeid på Hadeland. Foto: Privat, Sveinung U. Ystad / Dagbladet
OPPRØRT: Veiarbeideren Nicklas Ekelund er lei av bilister som ikke tar hensyn til arbeiderne. Her fra veiarbeid på Hadeland. Foto: Privat, Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske veiarbeideren Nicklas Ekelund (36) har vært i bransjen i over 17 år, og opplevd mye mens han har vært ute og jobbet på de svenskene veiene.

Forrige uke fikk han imidlertid nok av folks råkjøring i områder der det foregår veiarbeid. Etter at en god venn av ham ble påkjørt og skadd, skrev han et heftig Facebook-innlegg.

- Ja, nå har det skjedd igjen. En veiarbeider jeg har kjent i 17 år er blitt påkjørt av en bil, brukkede bein, armer, kragebein osv. Kan ikke alle jævla stressa idioter legge vekk sine facebookende, tvitrende, surfende telefoner, aviser, tannbørster, sminkevesker osv. skriver han i innlegget.

Enorm respons - Responsen har vært enorm. Jeg tror ikke bilister tenker på at vi jobber i veibanen, sier Ekeluns til Dagbladet.

Han sier kameraten som ble påkjørt en en av de mest seriøse og flinke arbeiderne han kjenner. Innlegget hans er blitt delt snart 5000 ganger på Facebook.

- Folk kjører som gærninger, og bruker telefoner og alt annet. Det hjelper ikke med skilt og advarseler. Det er bare trafikantene selv som kan vise hensyn. Kanskje dette også kan hjelpe norske arbeidere og bevisstgjøre norske bilister, sier han.

Ifølge Expressen viste en undersøkelse fra i år at mer enn annenhver bilist kjører for fort ved veiarbeid. I 2014 omkom ni personer i ulykker som inntraff ved veiarbeid, og hvert år oppstår rundt 300 ulykker i forbindelse med veiarbeid i Sverige.

Dagbladet skrev i sommer om problemstillingen i Norge, og Vegdirektoratet fått innmeldt seks hendelser med personskader der trafikanter har skadd arbeidere i løpet av de siste to og et halvt åra. Tallet på ulykker og nestenulykker er imidlertid langt høyere.

I reportasjen beskriver både veiarbeidere, sjefer i Statens Vegvesen og politiet en situasjon der bilister har manglende respekt for veiarbeid og nedsatt fartsgrense.

Brems ned! Nicklas Ekelund har i hvert fall en klar oppfordring. Han har selv vært utsatt for mindre ulykker mens han har jobbet, men understreker i innlegget at også veiarbeiderne har en familie å komme hjem til og også har krav på en trygg arbeidsplass.

- Vi har også rett til å komme hjem levende til våre barn, familier og husdyr. Selv om vi er veiarbeidere og egentlig jobber bare for de som daglig holder på å ta livet av oss, skriver han.

- Se til helvete å bremse ned! Dere som opptrer slik vet hvem dere er. Andre trenger ikke ta det til dere, skriver han i det sterke innlegget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media