Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veibro raste over Østfoldbanen

Togtrafikken Oslo S - Ski blir lammet hele uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Togtrafikken på hele Østfoldbanen mellom Oslo Sentralstasjon og Ski kan være blokkert hele uka etter uhell med riving av en veibro i natt. Flere tonn betong og stål dekker begge sporene på Loenga ved enden av Mosseveien. Biltrafikken blir ikke berørt.

- For Intercity-togene, utenlandstogene og lokaltogene på østre linje blir det satt opp buss mellom Ski og Oslo S. Lokaltoget Moss - Spikkestad snur på Kolbotn, mens lokaltoget Ski - Skøyen får bussforbindelse fra Hauketo, opplyser vakthavende informasjonssjef Olav Nordli i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

Bjørvika-tunnelen

Det var Statens vegvesen som skulle ha revet veibroen i forbindelse med den nye Bjørvika-tunnelen. Arbeidet ble satt i gang i natt mens det ikke var trafikk på Østfoldbanen. Ved 03.30-tiden fikk jernbanetraseens eier Jernbaneverket de første varslene om at rivearbeidene gikk galt.

Ingen personer ble skadd da veibroen raste over jernbaneskinnene.

- Vi har foreløpig fått vite at ryddearbeidene tar flere dager, kanskje hele uka. Trøsten er at fellesferien ikke skaper så tett trafikk for ekstrabussene på Mosseveien, sier Olav Nordli i Jernbaneverket.