PROBLEMER: Statsadvokat Petter Mandt (t.h.) kom i retten i dag med opplysninger som fikk forsvarsadvokatene til de tiltalte i saken til å fyre seg opp. Kokainen er nemlig feilveid. Her med politiadvokat Joakim Staff i Kripos på sin venstre side.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
PROBLEMER: Statsadvokat Petter Mandt (t.h.) kom i retten i dag med opplysninger som fikk forsvarsadvokatene til de tiltalte i saken til å fyre seg opp. Kokainen er nemlig feilveid. Her med politiadvokat Joakim Staff i Kripos på sin venstre side. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Veide kokainen feil og foretok ikke styrkegradstest

- Det er betenkelig at man ikke vet sikkert kvantum eller styrkegrad, mener Morten Furuholmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aktor Petter Mandt opplyste i dag at den beslaglagte kokainen i Bolivia hadde blitt veid med bag. Dermed et kvantumet på 22,4 kilo trolig feil.

- Det veier dermed mer enn det skulle. Det ligger heller ikke dokumentasjon på styrkegrad, opplyser Mandt.

- Betenkelig Fire av de fem forsvarerne raste dermed mot bevisførselen.

- Det er første gang jeg har vært i en alvorlig narkotikasak der man verken vet sikkert kvantum eller styrkegrad. Det er meget betenkelig, raste advokat Morten Furuholmen, som representerer den såkalte skuespilleren (23) - som aktor mener er blant organisatorene.
Dette skjer dagen før aktor etter planen skal prosedere.

- Vi jobber med å finne ut av saken, sier Mandt.

Foreslår halvering av kvantum - Når skal vi få vite noe om dette? Før eller etter at du er ferdig med din prosedyre? spurte advokat Thor Bache-Wig.

- Vi vet ikke noe mer enn dere nå.

Furuholmen foreslår at man dermed halverer kvantum og bruker laveste styrkegrad fordi bevismangel skal komme tiltalte tilgode.

Etter en samtale mellom forsvarerne på gangen, kom de fram til at de ville avvente hva de skulle foreta seg.

- Vi har tanker om hva vi vil komme med påstand om dersom det viser seg at man ikke kommer fram til dette, sa Furuholmen på vegne av advokaten.

FEILVEID: Beslaget i Bolivia er veid på feil måte. Foto: Arild Vik/Scanpix
FEILVEID: Beslaget i Bolivia er veid på feil måte. Foto: Arild Vik/Scanpix Vis mer