DELTE MARKEDET: Representanter for Veidekke skal ha hatt hemmelige møter med et annet selskap i Midt-Norge.
Arkivfoto: Aleksander Andersen / Scanpix .
DELTE MARKEDET: Representanter for Veidekke skal ha hatt hemmelige møter med et annet selskap i Midt-Norge. Arkivfoto: Aleksander Andersen / Scanpix .Vis mer

Veidekke brøt loven

Men slipper trolig millionbot. Konkurransetilsynet med varsel i asfaltsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Konkurransetilsynet vurderer å treffe vedtak rettet mot Veidekke for brudd på konkurranseloven.

Det framgår av enbørsmelding fra Veidekke ASA.

Selskapet vil bli fritatt for et overtredelsesgebyr på 270 millioner, forutsatt at Veidekke fortsatt samarbeider med Konkurransetilsynet og ikke har gitt feilaktig informasjon.

Les også: Veidekke kan få 300 millioner i bot

VURDERER SANKSJONER: Direktør i Konkurransetilsynet Christine Meyer.
VURDERER SANKSJONER: Direktør i Konkurransetilsynet Christine Meyer. Vis mer

Ifølge selskapet selv dreier lovbruddene seg om Kolo Veidekkes virksomhet i Midt-Norge i perioden 2005-2008 og én enkeltstående overtredelse i Møre og Romsdal i 2006.

I januar fortalte en tidligere distriktsleder i Kolo Veidekke at han hadde vært med på hemmelige møter med konkurrenten NCC Roads hvor de delte markedet mellom seg og ble enige om hvilke priser de skulle gi i anbudskonkurransene. Dermed skal staten ha blitt lurt for millioner av kroner.

Saken har vært under etterforskning siden januar 2010, og tilsynet har gjort razziaer flere steder.

- Vi ser svært alvorlig på at det er avdekket brudd på konkurranseloven i vår organisasjon. Samtidig er vi tilfreds med at Konkurransetilsynets varsel viser at lovbruddene ikke er et utslag av en ukultur i selskapet. Med unntak av ett enkeltforhold, er det én person som står ansvarlig for de ulovlighetene som er påvist, skriver konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke ASA i en pressemelding.

Direktør Christine Meyer og juridisk direktør Håkon Cosma i Konkurransetilsynet vil gi detaljer om avgjørelsen på en pressekonferanse klokka 12.30 i dag. Veidekke skal ha pressekonferanse klokka 14.