Veidekke kan få 300 mill. i bot etter ulovlig prissamarbeid

- Det er meningen at bøtene skal svi.

Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen/Scanpix
Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Konkurransetilsynet prioriterer saken om et mulig ulovlig prissamarbeid mellom veientreprenører høyt. Tilsynet håper å avslutte etterforskningen før sommeren.

— Dette er en svært omfattende sak, som vi bruker betydelige ressurser på, sier etterforskningsdirektør Eirik Stolt-Nielsen i Konkurransetilsynet til NTB.

En tidligere asfaltsjef i Veidekke i Midt-Norge sa til Dagsrevyen tirsdag at han har drevet ulovlig prissamarbeid med sin største konkurrent NCC. Målet skal ha vært å kontrollere markedet og lure det offentlige for millionbeløp.

Veidekke ASA gikk selv til Konkurransetilsynet for å få etterforsket påstander om ulovligheter ved virksomheten i Trøndelag, opplyste selskapet til NRK.

Ransakinger Konkurransetilsynet har det siste året gjennomført ransakinger ved flere regionkontorer i Veidekke og NCC, fra Trondheim ned til Bergen, forteller etterforskningsdirektør Stolt-Nielsen.

— Vi sitter med et omfattende fysisk og digitalt materiale, som det tar tid å gå gjennom. Det dreier seg om flere store anbudskonkurranser. Vi har også gjennomført en rekke avhør, som har ledet til nye ransakinger. Denne etterforskningen har svært høy prioritet hos oss, og vi håper å sluttføre etterforskningen før sommeren, sier Stolt-Nielsen til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer