Veidekke på rett kurs

Veidekke hadde resultatnedgang i første halvår i år, tross økt omsetning og økte markedsandeler. Men Veidekke-sjefen ser positivt på utsiktene framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veidekkes resultat etter skatt endte på 72,7 millioner kroner i første halvår, mot 84,1 millioner første halvår i fjor. Driftsresultatet viser imidlertid en svak forbedring fra 117,5 til 119,8 millioner kroner.

Omsetningen økte fra drøyt 2,5 til 3 milliarder kroner fra første halvår i fjor til første halvår i år. Ordrereserven er dessuten kraftig økt i forhold til på samme tidspunkt i fjor.

- Utsiktene for norsk økonomi og markedsutviklingen hittil i år kan tyde på at nedgangen i bygg- og anleggsproduksjonen blir mindre i 1999 enn det som tidligere har vært lagt til grunn, sier Veidekkes administrerende direktør Terje R. Venold.

- Byggmarkedet har vært bedre enn ventet i første halvår, mens anlegg har hatt en nedgang i samsvar med prognosene. Det er imidlertid utsikter til at anleggsmarkedet vil bli noe bedre i annet halvår, framholder Venold.

Resultat før skatt for anlegg viser klar forbedring første halvår sammenlignet med samme periode i fjor. Også bygg og industri har hatt resultatframgang i Veidekke.

Overskuddet fra eiendom er imidlertid redusert til under en tredel av hva det var for ett år siden. Et svakt finansresultat trekker også ned.

(NTB)