Veidirektøren (70) trekker seg

- Men det betyr ikke at jeg tar selvkritikk om Hanekleiv, sier Olav Søfteland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Olav Søfteland (70) går av som veidirektør etter at rapporten om Hanekleiv-tunnelen ble lagt fram i dag.

Her kan du lese hele rapporten.

- Jeg har i dag muntlig bedt om permisjon fra stillingen som veidirektør, og med min alder kan jeg ikke komme tilbake til stillingen, sa Søfteland på en pressekonferanse i ettermiddag.

Da hadde han hatt en prat med samferdselsminister Liv Signe Navarsete.  Søfteland avviser at han ble presset til å gå av.

Tar ikke selvkritikk

- Samferdselsministeren ville ha en uhildet gjennomgang av saken, og da er jo det eneste naturlige at jeg trer til side. Men det betyr ikke at jeg tar selvkritikk for de kritiske punktene i rapporten, sier Søfteland til NRK Her og Nå.

I den interne revisjonsrapporten som ble lagt fram i dag kom det fram at uklare ansvarsforhold i veietaten og feilvurderinger var årsaker til problemene i tunnelen.

Den ene avdelingen visste ikke hva den andre gjorde, heter det i rapporten.

TREKKER SEG:  Olav Søfteland slutter som veidirektør. - Jeg har bedt om permisjon  og med min alder kan jeg ikke komme tilbake, sa Søfteland i ettermiddag. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
TREKKER SEG: Olav Søfteland slutter som veidirektør. - Jeg har bedt om permisjon og med min alder kan jeg ikke komme tilbake, sa Søfteland i ettermiddag. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer

– Departementet ønsker nå å avklare hvorfor disse uavklarte ansvarsforholdet ikke ble kommunisert til meg. Dette skal undersøkes eksternt, sa Søfteland.

Endret underveis

Rapporten konkluderer med at sentrale personer i prosjektet la til grunn en annen ansvarsfordeling mellom Vegvesenets to avdelinger Produksjon og Utbygging enn det som lå nedfelt i grunnlagsdokumentasjonen for ny organisasjon og produksjonsavtalen mellom avdelingene.

Dette var ikke formalisert eller forsøkt avklart mellom avdelingene eller overfor overordnet ledelse, heter det i revisjonsrapporten.

Avdeling Utbygging var gjennom sin byggherrerolle tillagt myndighet til å styre og følge opp det praktiske arbeidet i regi av avdeling Produksjon.

Denne myndighet ble ikke utøvd i tilstrekkelig grad, heter det i revisjonsrapporten.

Assisterende vegdirektør Kjell Bjørvig etterfølger Søfteland som veidirektør. Han tiltrådte umiddelbart etter at Søfteland gikk av.

(NTB)

UKLARE ANSVARSFORHOLD: Problemene i Hanekleiv-tunnelen skyldes uklare ansvarsforhold og feilvurderer konkluderer rapporten som ble lagt fram i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer