Veien til meglersuksess

Meglerbransjen ser alltid etter faglig kompetanse og stor arbeidskapasitet.

Hans-Erik Jacobsen: Har lang fartstid i den norske finansbransjen.
Hans-Erik Jacobsen: Har lang fartstid i den norske finansbransjen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I onsdagens utgave av Finansavisen forteller 54 år gamle Hans- Erik Jacobsen og 23 år gamle Petter Roald, begge ansatt i Swedbank, hva som skal til for å lykkes i bransjen.

Bearbeide og kommunisere - Grovt sett skal en analytiker innhente, bearbeide og formidle informasjon. Utviklingen av kommunikasjonstjenester har medført at alle aktører har tilgang på den samme informasjonen. Dermed brukes det mye mer tid nå på å bearbeide, og ikke minst kommunisere, informasjon, sier Jacobsen til Finansavisen.

Petter Roald trekker også frem evnen til å se de store linjene og sammenhengene. Som fersk analytiker, nylig uteksaminert fra NHH, mener Roald å ha et viktig fortrinn.

- Hvis det er noe vi unge kan bidra med fra begynnelsen, er det mer tekniske forhold, slik som forståelse for nye systemer og modeller. Innsikt i og forståelse av markedene bygger man opp etter hvert, sier Roald til Finansavisen.

Snittalder på 35 år Med lange og intensive arbeidsdager og mindre jobbsikkerhet som gjør at mange faller fra tidlig, har meglerbransjen en snittalder på 35 år.

Jacobsen forteller at meglerbransjen blir stadig mer diversifisert med tanke på ansattes utdanning og bakgrunn. Egenskapene man ser etter hos potensielle kandidater har likevel ikke forandret seg i stor grad i hans fartstid, mener han.

- Faglig kompetanse og stor arbeidskapasitet vil alltid være kvaliteter en må ha i finansbransjen. Samtidig må man ha en evne til å kommunisere effektivt med kunder, avslutter Jacobsen.

Flere nyheter Kniver om lånekundene - sender prisene oppover
DNB Eiendom avviser prisdumping
Sommerslapt boligsalg — her går salgene tregest