Veien var ikke saltet

E6 var ikke saltet da kjedekollisjonen skjedde. 15 minutter før ulykken ble veien testet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Du kan bruke vinterdekk i dag

  Kjedekollisjonen ved Jessheim skadet ni personer og involverte 30 biler og to ambulanser i morges. Femten minutter før ulykken ble det testen om veien var for glatt. Entreprenøren Mesta, tidligere Vegvesenet, valgte å la være å salte. Veien var ikke glatt.

  Likevel mener ikke Statens vegvesen at Mesta har brutt kontrakten.

  - Jeg vil ikke si det. De tok friksjonsprøver et kvarter før og det forelå ingen varsler om at det skulle bli ekstreme forhold. Vi hadde selvsagt sett at det var strødd, men det kom svært brått på. Jeg kjørte selv strekningen 08:40 og da var den ikke glatt, sier distriktsvegsjef Nils-Erik Bogrud i Statens Vegvesen til Dagbladet.no.

  Leverte rapport


  Mesta har levert en foreløpig rapport. Den lyder slik:

  'Vi har hatt to saltbiler ute i natt. En i nordområdet og en i syd for å salte glatte partier [på Romerike]. Etter melding om at det begynte å bli glatt i Garermoen-området i dag tidlig, begynte vi å salte her klokka 0630. Vår saltbil passerte ulykkesstedet på vei sydover ca. 10-15 minutter før ulykken skjedde. Han tok da bremseprøver og konstaterte at friksjonen var i orden.'

  Friksjonsprøven foregår veldig enkelt ved at saltbilen foretar en rask nedbremsing. Bare noen kilometer nord for ulykkesstedet var det så glatt at det ble saltet i dag.

  Baby blant de skadde


  Totalt ble ni personer bragt til sykehus etter massekollisjonene mellom Jessheim og Kløfta.

  - To av dem er moderat skadet, med bruddskader som er eller vil bli operert. Sju er lettere skadd, en av dem et barn på sju måneder, opplyser informasjonsrådgiver Kristian Mjelde ved Akershus Universitetssykehus til Dagbladet.no i ettermiddag.

  Han opplyser at babyen nå kun er inne til observasjon og at de ikke har funnet noen spesielle skader.

TÅKA FRØS:</b< E6 var såpeglatt i morgetimene i dag. Mesta valgte å ikke strø.
AMBULANSER KRASJET: To ambulanser var involvert i krasjen på E6 i morges.