Kim Jong-un:

- Veier 140 kilo og sover ikke

Sørkoreansk etterretning mener å sitte på informasjon om Kim Jong-uns helseproblemer.

GLAD I SIGG: Kim Jong-un tar seg en sigarett på bilder som ble publisert av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA 16. mai i år, i forbindelse med at han og datteren Kim Ju-ae inspiserte en «spionsatellitt». Foto: KCNA / AP / NTB
GLAD I SIGG: Kim Jong-un tar seg en sigarett på bilder som ble publisert av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA 16. mai i år, i forbindelse med at han og datteren Kim Ju-ae inspiserte en «spionsatellitt». Foto: KCNA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den nordkoreansk diktatoren Kim Jong-un skal veie 140 kilo og lide av insomnia, ifølge sørkoreansk etterretning.

Opplysningene framkom onsdag, i forbindelse med at Kim Kyou-huyn, direktør i det statlige etterretningsorganet NIS, la fram en rapport i en høring i det sørkoreanske parlamentets etterretningskomité.

Det skriver den sørkoreanske avisa The Korea Herald.

- Basert på at nordkoreanske myndigheter aktivt har samlet inn medisiner som Zolpidem for behandling av søvnløshet, anslår NIS at Kim lider av betydelige søvnforstyrrelser, uttalte parlamentsmedlem Yoo Sang-bum på en pressekonferanse etter høringen, som gikk for lukkede dører.

- Små sår og blåmerker

Yoo bemerket at Kim Jong-un hadde «synlige mørke ringer» under øynene på de foreløpig siste offentliggjorte bildene av ham, som skal ha blitt tatt 16. mai i år. Basert på bildene mener sørkoreansk etterretning at den 39 år gamle diktatoren, som er rundt 170 centimeter høy, veier rundt 140 kilo.

- Siden slutten av fjoråret har det stadig blitt observert små sår og blåmerker på Kims hender og armer, som mistenkes å skyldes en kombinasjon av allergier og stressindusert dermatitt, sier Yoo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer