Evakueres på Svalbard

Veier stenges og boliger evakueres grunnet uvær på Svalbard

Det er ventet svært store nedbørsmengder fra mandag ettermiddag.

EVAKUERES: Flere innbyggere på Svalbard blir evakuert og flere veier stenges fordi det er ventet svært store nedbørsmengder fra mandag ettermiddag.

Arkivfoto: Berit Roald / Scanpix
EVAKUERES: Flere innbyggere på Svalbard blir evakuert og flere veier stenges fordi det er ventet svært store nedbørsmengder fra mandag ettermiddag.
Arkivfoto: Berit Roald / Scanpix
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere innbyggere på Svalbard blir evakuert og flere veier stenges fordi det er ventet svært store nedbørsmengder fra mandag ettermiddag.

- Dette er en type ekstremvær vi ikke er vant til på Svalbard, og vi er derfor usikre på hvordan dette vil slå ut i Longyearbyen. I samarbeid med skredeksperter fra NVE har Sysselmannen derfor besluttet å evakuere innbyggerne i flom- og skredutsatte områder i Longyearbyen. En rekke veier blir også stengt, sier sysselmann Kjerstin Askholt til NTB.

Evakueringen starter så raskt som mulig mandag, senest innen klokka 15. Det innføres ferdselsforbud i områdene som blir evakuert og stengt.

- Vi ber folk om ikke å bevege seg i terrenget. Løse gjenstander bør sikres, sier Askholt.

24 boliger

I første omgang blir i alt 24 boliger fra Vei 222 til 228 evakuert. I tillegg blir hele Nybyen og området fra kirken til og med det gamle bakeriet evakuert.

Veien til Bjørndalen blir stengt fra grillplassen. Sysselmannen ber de som bor på hytter vest for sperringen om å forlate hyttene. Dette gjelder også eventuelle beboere i de andre hytteområdene som ligger ved fjellskråninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer