Veipirater robbet sovende nordmenn

Tre pågrepet kort tid etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En norsk familie som sov på en rasteplass utenfor Strömstad våknet i natt opp av lyder i bobilen, og oppdaget av døra til bilen sto åpen. Familien fant raskt ut at de savnet penger og en GPS-navigator.

- En oppmerksom vekter så en mørk Alfa Romeo med rar motorlyd forsvinne fra plassen. Den ble senere funnet i Håby og vi pågrep tre menn, sier Anna Rosenberg ved politiet i Västra Götaland til aftonbladet.se.

I bilen fant politiet de norske pengene og GPS-en de savnet.

80 anmeldelser

Politiet i Västra Götaland har så langt i sommer mottatt rundt 80 anmeldelser om innbrudd utført av såkalte veipirater. De fleste anmeldelsene kommer fra tyske campingturister, men en rekke norske familier skal også være rammet.

Rosenberg sier at de tre som ble pågrepet mistenkes for å ha stått bak flere slike innbrudd.

- Vi tror det er et fåtall personer som står bak veldig mange innbrudd, sier hun.

Flere ganger har veipiratene brukt gass for å bedøve turistene, men det skjedde ikke med den norske familien i natt.

TØMMER BOBILER FOR VERDISAKER: Så langt i år har politiet i Västra Götaland mottatt rundt 80 anmeldelser fra campingturister. Illustrasjonsfoto: METTE RANDEM
TØMMER BOBILER FOR VERDISAKER: Så langt i år har politiet i Västra Götaland mottatt rundt 80 anmeldelser fra campingturister. Illustrasjonsfoto: METTE RANDEM Vis mer

Advart siden 1996

Dette er ikke et nytt fenomen langs den svenske vestkysten. Helt siden sommeren 1996 har politiet advart turister mot landeveisrøverne.

Flere år har politiet vært nær ved å knekke piratene, som de tror er organisert i små grupper, men foreløpig har ikke politiet hatt nok bevis.

Derfor har problemet kommet tilbake hvert år.

De tre mennene i 40-åra som ble tatt i dag tidlig er fra tidligere Jugoslavia, og politiet har lenge mistenkt at det er eks-jugoslaver som står bak raidene langs E6.

BLE RANET FOR TO ÅR SIDEN: Rolf Ole og Torild Johansen <a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/05/22/369334.html">opplevde det samme for to år siden</a>. De hørte ingenting da noen brøt seg inn i bobilen deres sør for Strømstad.