Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veitrafikksentralen om OBS-varsel: Regner ikke med snø-problemer på veiene

Varsler opptil 10 cm snø på Østlandet fredag.

 VARSLER TRAFIKKPROBLEMER:  Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet, men de store innfartsårene inn og ut av Oslo vil ikke bli særlig påvirket, tror Statens vegvesen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VARSLER TRAFIKKPROBLEMER: Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet, men de store innfartsårene inn og ut av Oslo vil ikke bli særlig påvirket, tror Statens vegvesen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag formiddag sendte Meterologisk institutt ut et OBS-varsel om potensielt vanskelige kjøreforhold på Østlandet, samt Agder-fylkene.

Temperatur rundt null grader og rundt 10 mm nedbør er grunnen. Kommer nedbøren som snø, kan vi vente oss 10 cm.

- Er forberedt Veitrafikksentralen er imidlertid ikke bekymret for kjøreforholdene på de store innfartsårene inn og ut av Oslo som følge av varselet.

- Vi har gjort underentreprenørene våre kjent med OBS-varselet sånn at de kan mobilisere mannskap i tilfelle vi skulle trenge det, men vi regner ikke med noen store problemer, sier Ole Fredrik Haugen i Statens vegvesen til Dagbladet.

Store lokale forskjeller Det er i så fall på mindre veier, høyere opp i landet, problemene hadde oppstått som følge av den varslede nedbørsmengen. Rundt Oslo kan det bli hvitt, men ikke særlig mye, ifølge Meterologisk institutt.

- Det er store lokale variasjoner. Det ligger an til at nedbøren kommer som snø lenger sør, særlig i Vestfold og sørover. I området rundt Oslo kan det komme som både regn og sludd, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan til Dagbladet.

- Pass på Men uavhengig av nedbørsform, råder meteorologen alle bilister til å være litt obs på vei til jobb i morgen.

- Selv om mye av nedbøren ikke kommer i rush-tiden, kan nulltemperaturen skape glatte veier hvis det skulle fryse. Pass litt ekstra på så går det greit, sier Biseth Granan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling