Veitrafikksentralen om OBS-varsel: Regner ikke med snø-problemer på veiene

Varsler opptil 10 cm snø på Østlandet fredag.

VARSLER TRAFIKKPROBLEMER:  Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet, men de store innfartsårene inn og ut av Oslo vil ikke bli særlig påvirket, tror Statens vegvesen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VARSLER TRAFIKKPROBLEMER: Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet, men de store innfartsårene inn og ut av Oslo vil ikke bli særlig påvirket, tror Statens vegvesen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag formiddag sendte Meterologisk institutt ut et OBS-varsel om potensielt vanskelige kjøreforhold på Østlandet, samt Agder-fylkene.

Temperatur rundt null grader og rundt 10 mm nedbør er grunnen. Kommer nedbøren som snø, kan vi vente oss 10 cm.

- Er forberedt Veitrafikksentralen er imidlertid ikke bekymret for kjøreforholdene på de store innfartsårene inn og ut av Oslo som følge av varselet.

- Vi har gjort underentreprenørene våre kjent med OBS-varselet sånn at de kan mobilisere mannskap i tilfelle vi skulle trenge det, men vi regner ikke med noen store problemer, sier Ole Fredrik Haugen i Statens vegvesen til Dagbladet.

Store lokale forskjeller Det er i så fall på mindre veier, høyere opp i landet, problemene hadde oppstått som følge av den varslede nedbørsmengen. Rundt Oslo kan det bli hvitt, men ikke særlig mye, ifølge Meterologisk institutt.

- Det er store lokale variasjoner. Det ligger an til at nedbøren kommer som snø lenger sør, særlig i Vestfold og sørover. I området rundt Oslo kan det komme som både regn og sludd, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer