- Veivet med flaska før han ble påkjørt

Mann (46) kjørt ned og drept av to biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter den dramatiske trafikkulykken i Enebakk første juledag, har flere nye vitner meldt seg for politiet.

De forteller at de så en mann som gikk både i grøfta, langs veien og midt i veien, like før ulykka.

Mannen skal ha båret på ei flaske, og skal ha vinket og ropt etter passerende biler.

Påkjørt av to biler

Kvart på sju om kvelden fikk politiet i Follo melding om ulykken. Da hadde to biler kjørt ned mannen på riksvei 120. Han hadde vandret langs veien i 3-4 kilometer.

– Vi vet ennå ikke hvilken bil som traff mannen først, for det skjedde nesten samtidig, sier lensmann Stig Alf Hansen i Enebakk til Dagbladet.

De to bilene kom fra hver sin retning, og mannen skal ha sittet i veibanen akkurat der bilene passerte hverandre. Det var kraftig sludd og regn da ulykken inntraff.

– I det vanskelige været, og med lyset fra en møtende bil, klarte ingen av sjåførene å se mannen som satt midt i veien, sier lensmannen.

FLERE VITNEOBSERVASJONER: Follo-mannen ble observert gående langs og midt i veien, vinkende og ropende til passerende biler. Foto: HENNING PEDERSEN
FLERE VITNEOBSERVASJONER: Follo-mannen ble observert gående langs og midt i veien, vinkende og ropende til passerende biler. Foto: HENNING PEDERSEN Vis mer

Fikk førerkort tilbake

Førerne av de to ulykkesbilene startet umiddelbart gjenopplivingsforsøk, men livet til mannen sto ikke til å redde. Politiet har uttalt at de ser på muligheten for at mannen kan ha blitt truffet av en tredje bil først.

– I og med at han satt i veibanen kan vi ikke utelukke dette, men vi har ingen holdepunkter for at en tredje bil er involvert, sier Hansen.

De to bilførerne ble siktet i saken og fikk beslaglagt førerkortene sine. I går fikk de dem tilbake.

– Bilførerne holdt lav fart og kjørte forsiktig, sier lensmannen.

Han vil ikke uttale seg om hvor vidt den forulykkede var beruset før de har fått obduksjonsrapporten.