Vekk med dem

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAMLE FOLK betyr utgifter og syting. Mat ska'rem ha. Og pensjoner og nye tenner. Og enda er de ikke fornøyde. Jo bedre gamlingene får det, nå som de får være oppe helt til barne-TV på sykehjemmet, jo mer klynker og klager de, ifølge en ny evaluering av eldreomsorgen. Og så lenge som de lever. Det neste blir vel at gamle folk nekter å dø i det hele tatt.

SOM VENNERØD SA, de fortjener ikke lønna si. Og vi som er der ute i arbeidslivet og gjør jobben, vi ser jo hvordan folk ikke skal bli mer enn 46 år, så begynner de å halte rundt, fomler og snubler, sleper seg av sted uten mål og mening og ligger oss andre til byrde. Sutrer gjør de også, til verneombudet, hver gang arbeidsgiver legger ut nye porsjoner rottegift under pultosten i kantinedisken. Naturlig avgang, liksom. Glem det.

I GAMLE DAGER hadde folk vett til å dø før pensjonsalder. Stupte i asfalten lenge før det ble snakk om tilleggspensjoner og omsorgsboliger. Nå sitter de og rugger på stolen inne på kontorene, bak låste dører, ute til lunsj, på do i timevis, og teller pensjonspoeng og alderstillegg, før de kreker seg hjem til nedbetalte villaer med ny bil i garasjen og munnen full av gåselever. Oljefondet-passer-på-meg. Der har du dagens gamlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer