- Vekk med hele farspermisjonen

Høyrekvinnene vil fjerne kvoteordningen fra 1993.

- PÅ TIDE MED NYTENKING:  På tide å fjerne hele fedrekvoten av foredlepermisjonen, foreslår Linda Christine Hofstaf Helleland og Høyres kvinneforum. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX
- PÅ TIDE MED NYTENKING: På tide å fjerne hele fedrekvoten av foredlepermisjonen, foreslår Linda Christine Hofstaf Helleland og Høyres kvinneforum. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Høyrekvinnene vil ha Høyre med seg på å fjerne hele fedrekvoten av foreldrepermisjonen etter barnefødsler.

Ikke en eneste uke av foreldrepermisjonen skal forbeholdes far, mener de.

- Tiden er moden for å gi familiene full valgfrihet, sier leder av Høyres kvinneforum, Linda C. Hofstad Helleland, til Adresseavisen.

Fedrekvoten var fra starten i 1993 fire uker, og er i dag ti uker. Tar ikke far sin del, mister familien disse ukene.

Det vil ikke høyrekvinnene ha noe av. Hofstad Helleland, som også er Høyres medlem av familie,- og kulturkomiteen på Stortinget, sier at kvinneforumet nå vil fremme sak om å fjerne fedrekvoten på Høyres landsmøte til våren.

- Vi ønsker å gi familiene full frihet, bare med det lille unntaket at seks uker er forbeholdt mor. Ingen uker skal forbeholdes far, det er familiene selv som må velge hvordan de ønsker å ha det, sier Hofstad Helleland.

Provosert av LysbakkenHun legger ikke skjul på at barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) har vært med på å provosere fram et slik vedtak. Lysbakken er en dedikert tilhenger av å tredele permisjonen: Én tredel til mor, én tredel til far, mens den siste skal være valgfri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer