Vekkelsesmøter hver helg

Etter tjue minutters videointroduksjon til høy musikk går sjefene i Alpha Club rundt i rommet og samler underskrifter. Hver gang de får et nytt navn på arket, trekker de personen opp på stolen og skriker: ett nytt medlem i Alpha Club Norge. Salen klapper og de som allerede er medlemmer jubler med dollartegn i øynene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka tolv dagen etter at man står på stolen må 32000 kroner være inne på Alpha Clubs konto. For dem skal du få billigere mobiltelefon, billigere reiser og hotellopphold og rabatter på utvalgte butikker og restauranter i flere storbyer.

Slik foregikk i alle fall vekkelsesmøtene til Alpha Club for ti måneder siden. Bare å være med på møtet koster 350 kroner, og man må være anbefalt av et annet medlem. I fjor høst var det vervemøter i Oslo hver lørdag og søndag, og ambisjonene var enorme. Alpha Club skulle ha minst 10000 medlemmer i Norge i løpet av kort tid. Tallene var en viktig del av presentasjonen, for uten mange medlemmer ble det ingen fordeler.

Klubben er avhengig av at medlemmene verver flere medlemmer. For å verve får du penger, mange penger. De som allerede hadde blitt rike sto fram på scenen.

Eksemplene på unge kvinner og menn som endelig hadde fått råd til leilighet i Oslo, bilen de alltid hadde ønsket seg, eller bare fått en inntekt uten å gå på en kjedelig ni til fire-jobb, var mange.