Vekkelsespredikant fikk UD-hjelp

Med hjelp fra KrF og Utenrikdsdepartementet har vekkelsespredikant Aril Edvardsen fra Sarons Dal fått møte statsledere verden over. UD har også bevilget penger til Edvardsens evangelisering i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sin bok «Gud i norsk politikk» (Pax 2002) viser religionshistoriker Torkel Brekke hvordan gud og kristendom ble en aktiv del av norsk utenrikspolitikk under den forrige Bondevik-regjeringen. Daværende utenriksminister Knut Vollebæk (Krf) ga vekkelsespredikanten anbefalelsesbrev som åpnet dører hos statsledere verden over.

Selv om embedsverket i UD var skeptisk valgte Vollebæk å hjelpe Edvardsen å få møte folk som Yasser Arafat, kronprins Hassan av Jordan, Fidel Castro og presidentene i to muslimske republikker i Kaukasus, skriver Vårt Land i dag.

- Religion kom helt klart sterkere inn i norsk utenrikspolitikk med den forrige regjeringen Bondevik. Vollebæk og Bondevik kjenner Edvardsen, er personlig kristne, og mener religion burde spille en større rolle i internasjonal politikk, sier Brekke til Dagbladet.no.

UD-penger til misjonering

UD ga også penger til Edvardsens freds- og evangeliseringsarbeid. I 1998 fikk han 206 000 kroner fra departementet til et kulturarrangement i Gaza og på Vestbredden. Arrangementet var planlagt å inneholde bønn. Innad i UD var det frykt for at dette kunne utløse reaksjoner fra palestinere. Midtøstendesken i UD gikk i mot mot å bevilge pengene. Pengene ble derfor bevilget over budsjettet til utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson (Krf).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer