Donald Trump

Vekker oppsikt:
- Hysterisk overdrivelse

Minner den amerikanske befolkningen på hva han har gjort.

SKRYTER: Donald Trump retter fokus mot seg selv om den nåværende coronasituasjonen i USA. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/ AFP)
SKRYTER: Donald Trump retter fokus mot seg selv om den nåværende coronasituasjonen i USA. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/ AFP) Vis mer
Publisert

Onsdag denne uka kom USAs tidligere president Donald Trump med en ny pressemelding hvor han retter fokuset mot seg selv. 74-åringen sier at alle må huske at det er han som var ansvarlig for å få coronavaksinen ut til folket.

- Jeg håper alle husker da de fikk covid-19-vaksinen, at hvis ikke jeg var president, ville dere ikke fått det herlige vaksine-skuddet på fem år, i beste fall. Og dere ville mest sannsynlig ikke fått det i det hele tatt. Jeg håper alle husker det, skrev Trump i en pressemelding onsdag denne uka.

Pressemeldingen hans har skapt mange reaksjoner de siste dagene, og har blitt spredd over alt på sosiale medier.

- Klassisk hysterisk

USA-ekspert Hilmar Mjelde, forsker ved Norwegian Research Centre (Norce), sier til Dagbladet at dette er klassisk Trump.

- Det er en klassisk hysterisk overdrivelse fra Trump. Han har alltid markedsført seg selv som et verdenshistorisk geni. Kontrafaktisk historieskriving er en tøff sjanger. Men hver eneste etterkrigspresident hadde trolig gjort en bedre jobb enn Trump, fordi de i alle fall hadde politisk erfaring og rolleforståelse som Trump manglet, sier Mjelde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer