Vekker oppsikt i utlandet: Karsten føler skyld for at mannen som voldtok ham blir kastet ut av Norge

Fortalte om sin opplevelse i NRK-program.

DELTAKER: Karsten Nordal Hauken er en av åtte deltakere i NRK-programmet «Jeg mot meg». Der snakker han om den vanskelige tida etter han ble utsatt for overgrep som 20-åring. Han fortalte blant annet at han skrudde av følelsene etter hendelsen med god hjelp av hasj og alkohol. Foto: NRK
DELTAKER: Karsten Nordal Hauken er en av åtte deltakere i NRK-programmet «Jeg mot meg». Der snakker han om den vanskelige tida etter han ble utsatt for overgrep som 20-åring. Han fortalte blant annet at han skrudde av følelsene etter hendelsen med god hjelp av hasj og alkohol. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dokumentarserien «Jeg mot meg» hadde premiere på NRK mandag.

I serien forteller åtte unge nordmenn om sine psykiske utfordringer. Hele serien er allerede lagt ut på nett-TV, og en av dem som forteller sin historie er Karsten Nordal Hauken (26).

I dokumentaren forteller han som sine psykiske utfordringer etter at han ble voldtatt som 20-åring. I tillegg til dette har Nordal Hauken skrevet en kronikk for NRK Ytring, som nå er blitt omtalt av en rekke utenlandsk medier.

Føler skyld Mannen som ble dømt for voldtekten av Nordal Hauken var en somalisk asylsøker. Omkring et halvår etter overgrepet, ble gjerningsmannen pågrepet.

Han ble dømt til fire og et halvt års fengsel. Like før gjerningsmannen var ferdigsonet fikk Nordal Hauken en telefon fra fengselet, og ble fortalt at voldtektsmannen skulle sendes til Trandum og rett ut av landet.

«Jeg ble litt tatt på senga av hvor sterkt det var å få denne beskjeden. (...) Jeg kjente en lettelse og glede for at han skulle vekk for alltid. Jeg følte at den norske stat tok på seg ansvaret for å utøve den ultimate hevnen, som en illsint far konfronterer sitt barns overgriper.» skriver blant annet 26-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer